«Таємний код віри» розгляне проблеми гендерної рівності у церкві

Ведучий священик Георгій Коваленко шукатиме відповіді на питання, чому релігія відвела жінці другорядну роль.

Поделиться:

Цієї суботи о 10:00 глядачі телеканалу «1+1» побачать третю серію документального проекту «Таємний код віри», присвячену проблемам гендерної рівності.

Ведучий священик Георгій Коваленко шукатиме відповіді на питання, чому релігія відвела жінці другорядну роль, та хто зображав Божу матір з непокритою головою на стародавніх фресках, що приховує мусульманська хустка та яку таємницю ховає ген Адама та Єви.

«Я в захваті від сучасних жінок. Вони тендітні і сильні водночас. Вони нічим не поступаються чоловікам у кар’єрі, виборюють своє право на рівність у суспільному житті і водночас стають люблячими дружинами, дбайливими господинями, народжують і виховують дітей. Але є місце, де жінка і досі почувається, як у середньовіччі. Я маю на увазі церкву, де жінці пропонують мовчати, приходити з покритою головою, триматися подалі від вівтаря, а в певні дні – оминати святиню», - говорить ведучий Георгій Коваленко.

У пошуках відповідей ведучий вирушить до найбільшої в Україні національної бібліотеки, де вивчатиме требники, у тому числі старовинне видання Петра Могили, а також до унікальної ужгородської Горянської ротонди. Георгій Коваленко побуває у мечеті, де дізнається, що означає вбрання мусульманок, а в Інституті генетики фахівці відкриють раніше невідомі факти про гени наших прабатьків. Окрім того, експерт української історії моди Людмила Сівцева-Климук розповість, які символи зашифровані у звичайній українській хустці.

Нагадаємо, цикл документальних науково-пізнавальних фільмів «Таємний код віри» - спільний проект телеканалу «1+1» та «Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості». У кожній програмі  ведучий шукає відповіді на питання про релігію та церкву, які хвилюють кожну людину. З’ясувати істину Георгію Коваленку допомагатимуть історики, релігієзнавці, науковці, богослови та філософи. Ведучий шукає відповіді у Біблії, Корані, Торі, старих манускриптах та храмах різних конфесій.

Над виробництвом проекту працює творча група «1+1 Продакшн» під керівництвом генерального продюсера Вікторії Лєзіної.