Дмитро Комаров здійснив мрію хворого хлопчика підкорити вершину

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Дмитро Комаров здійснив мрію хворого хлопчика підкорити вершину

Команда Здійсни мрію втілила в життя бажання хлопчика піднятися в гори.

Поделиться:

Саші Красушину з Києва 12 років, але на вигляд він – як шестирічна дитина. Вже три роки хлопчик – як заручник у своїй квартирі. Через генетичний збій найменша фізична активність може спричинити переломи, які не зростаються роками. Дітей з таким діагнозом називають "кришталевими". На тлі остеогенезу у хлопця прогресують нанізм (низькорослість) та глухота. Вже два роки Сашко не може ходити до школи.

Підопічний проекту «Здійсни мрію» мріяв піднятися високо в гори та побачити хмари разом зі своїм кумиром, ведучим програми «Світ навиворіт» Дмитром Комаровим. Саме гори зобразив Сашко на малюнку, який став вихідною точкою для здійснення заповітної мрії. Звичайне бажання для здорової дитини -- і надреальне для хлопчика з крихкими кістками. Проте це не злякало команду проекту «Здійсни мрію».

До здійснення мрії долучилася вся команда комплексу "Буковель" і, звісно ж, найвідоміший мандрівник країни Дмитро Комаров, з яким так хотів познайомитися Сашко. На хлопця чекала купа сюрпризів – королівський номер у готелі, прогулянки засніженими схилами, катання на санчатах, підйомники. Для Сашка це перша в житті поїздка не в лікарню, бо вихід з кімнати для нього вже ризикований. Кістки настільки крихкі, що ламаються від найменших фізичних навантажень.

«Сашко дав команді «Здійсни мрію» надважке завдання, але ми зрештою ризикнули. І,  як бачимо, неможливе – можливе! Про нашого хлопця та диво, яке ми готували всі разом для нього, знали, здається абсолютно всі в Буковелі. У кожного була своя позиція,  свої обов’язки. Це була ціла місія - все мало відбутися чітко і без збоїв за умовами максимальної безпеки», - поділилася кураторка проекту Лідія Таран.  

Ведучий 1+1 чекав на Сашка високо в горах із купою повітряних кульок та смачним тортом. І малюнок Сашка ожив: гора, озеро і вони з Дімою на вершині. Двоє мандрівників довго і захоплено спілкувалися, а Дмитро дав хлопцеві поради щодо професійного підйому в гори.

«Починати тренування треба з невеликої, найменшої і некрутої гірки й поступово збільшувати  висоту. Одного дня ти помітиш, що стоїш на найвищій горі, майже в небі. У житті так усе й відбувається», - сказав Комаров.

«Це залишиться і у Сашка, і в мене в пам’яті на все життя. Це якесь диво. Ви чарівники!» - не стримала емоцій мама хлопчика Світлана.

Дивіться подробиці у двох серіях ТСН за посиланням: 1 частина2 частина

Саме для тих діток, які щодня борються за свої життя, започатковано проект "Здійсни мрію", кураторками якого є телеведучі Лідія Таран та Олександра Лобода. Проект допомагає здійснювати мрії дітей, для яких кожен прожитий день – це чудо. Команда прагне об’єднати чарівників та мрійників з усієї країни, знайти підтримку у відомих людей. Допомогти у здійсненні мрій та лікуванні маленьких пацієнтів може кожен, зробивши будь-який внесок за реквізитами проекту "Здійсни мрію" або через офіційний сайт - wish.1plus1.ua. Долучайтеся до всеукраїнського руху добра!

Реквізити проекту:

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД 1+1 МЕДІА «Ти не Один»

код ЕДРПОУ 41565550

р/р 26004020040834 (грн),( EUR),(USD), в АБ «Південний», МФО 328209

Благодійний внесок (обов’язково вказувати)

Новости по теме