Соломія Вітвіцька разом з Світланою Тарабаровою та ветеранами АТО представила проект «Переможці-2» у Полтаві

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Прем’єра проекту «Переможці-2» у Полтаві
1plus1.ua

У Полтаві вперше після Києва було презентовано соціальний мультимедійний проект «Переможці-2»

Поделиться:

У суботу 2 вересня відбулася прем’єра проекту «Переможці-2» у Полтаві. Грандіозну експозицію встановлено просто неба на Театральній площі на 10 днів до 12 вересня. Виставку відкрила куратор проекту, ведуча новин ТСН на каналі 1+1, герої проекту, ветерани АТО з ампутаціями Вадим Мазніченко, Юрій Дмитренко, В'ячеслав Буйновський та Анатолій Фатєєв. Заспівала чарівна Світлана Тарабарова. Разом з дружиною та дітьми завітав на презентацію переможець полтавчанин Костянтин Фішер.

Організатори – команда Руху «Є Свідомі» вручили Костянтину сертифікат на спортивне протезування. І це велика радість для батька трьох синів – до війни працював тренером з кіокушинка, для якого цей спеціальний протез є єдиною можливістю повернутися в улюблений спорт після поранення і відчути повноцінне життя.

Коли закінчиться війна, я наберу на навчання східними єдиноборствами велику кількість ветеранів, і буду тренувати їх та молодь. А зараз почну тренувати синів, відновлю сили та повернусь у форму.

"Ми знаходимось за 600 кілометрів від лінії фронту і я дуже хочу, щоб полтавчани не забували про це. Наші хлопці отримають поранення, іноді дуже важкі, і такі проекти дають їм стимул не здаватися, піднімають з безодні ", - зазначила волонтер Громадської організації "Рух "Є свідомі" Світлана Варвянська. Її підтримав координатор руху Серій Лисенко: "Герої проекту надихають навіть здорових людей на справжні звитяги".

"Ми робимо акцент саме на спортивній реабілітації, спортивному протезуванні адже після поранень у хлопців вже минув певний час їм хочеться займатись спортом. Спорт - це найкраща реабілітація. За державні кошти спортивні протези не забезпечують, тому ми робимо все можливе аби знайти можливості залучити благодійників та всіх небайдужих у цю справу і подарувати героям нову якість життя, на яку вони залуговують, адже втратили частини тіла у війні за нас, нашу свободу, незалежність, наше майбутнє", - зазначила Соломія Вітвіцька.

До збору коштів на протез уже доєдналося все місто, але потрібна сума дуже велика - це 308 тис.700 грн, тож збір триває. Можете приєднуватися, контактуйте з полтавськими організаторами!

На Полтавську презентацію також завітали ветеран АТО, військовий кореспондент Олесь Кромпляс, Паралімпійський чемпіон з веслування Серій Ємельянов. Серед гостей презентації були місцеві ветерани АТО та військові, волонтери, медики, курсанти Полтавського коледжу зв'язку.

У неділю, на наступний день виставки, для того аби привернути увагу до збору коштів на протез для Костянтина Фішера команда "Є свідомі", що складалася зі Світлани Варвянської та "переможців" Вадима Мазніченка та Юрія Дмитренка в рамках Полтавського півмарафону, естафетою пробігли дистанцію у 15 км.

Новости по теме