Соломія Вітвіцька разом з ветеранами АТО відкриває «Переможців» у Полтаві

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька відкриває «Переможців»
1plus1.ua

Презентація проекту «Переможці» із великими фотоконструкціями відбудеться просто неба

Поделиться:

В цю суботу 2 вересня о 17:00 у Полтаві відбудеться презентація фотовиставки соціального мультимедійного проекту ТСН та журналу VIVA «Переможці-2». Презентація буде знаходитись під відкритим небом на Театральній площі.

Офіційна частина відкриття другої частини проекту запланована у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театр ім. М. В. Гоголя. На захід завітають куратор проекту, ведуча новин ТСН Соломія Вітвіцька разом з «переможцями» Вадимом Мазніченко,  Анатолієм Фатєєвим та В'ячеславом Буйновським. До них приєднаються герої проекту з Полтави - Юрій Дмитренко та Костянтин Фішер, а також ветеран АТО, воєнний кореспондент, представник центру АХІOS Олесь Кромпляс. Для гостей заходу заспіває Світлана Тарабарова.

Організатором фотовиставки у місті стала Громадська організація «Рух «Є Свідомі» за підтримки Полтавської облдержадміністрації. Організатори реалізують благодійну ініціативу проекту. Під час презентації буде вручено сертифікат на спортивне протезування ветерану АТО з Полтави Костянтину Фішеру. 


Костянтин пішов в АТО добровольцем. Поранення отримав під Горлівкою. Там разом із побратимом Фішер потрапив у засідку, і кулеметна куля ворога пробила наскрізь все його коліно. Ногу довелось ампутувати.

До війни Костя працював тренером з кіокушинкай -  це один з найважчих стилів карате. Він присвятив єдиноборству понад 20 років. Зараз ветеран АТО зізнається, що найбільша його мрія виростити своїх трьох синів та продовжувати з ними мистецтво кіокушинкай. Спортивний протез для ветерана АТО -  це реальна можливість повернутися у спорт. Вартість спеціального протезу - 308 700 грн. 

«Переможців» у Полтаві зустрінуть місцеві військові та ветерани АТО, волонтери, представники місцевої влади. З міста Гадяч підтримати «переможців» приїдуть Володимир Донос та Геннадій Пономаренко - ветерани АТО з ампутаціями. Крім того, на захід завітає паралімпійській чемпіон з веслування Сергій Ємельянов.

Полтава вперше приймає проект «Переможці». Неймовірні світлини на величезних стінах будуть експонуватися просто неба до 12 вересня. Під час виставки кожен охочий зможе придбати перший та другий благодійний випуск журналу VIVA!Переможці, на сторінках якого будуть зображені фото і розповіді  наших героїв. Всі зібрані кошти спрямовані на організацію та проведення тренінгів психологічної реабілітації для ветеранів та їх родин, а також на розвиток спортивного протезування.

Новими учасниками проекту «Переможці-2» стали паралімпійці та ветерани АТО з протезами і на візках, які мають необмежені можливості. Вони гідно пройшли через усі випробування, а зараз регулярно тренуються і ставлять перед собою великі цілі на майбутнє. Власним прикладом вони надихають інших не здаватися. 

Цього року новими партнерами проекту стали громадська організація AXIOS за підтримки мецената Андрія Мацоли, благодійний фонд «Серце воїна», Національний комітет спорту інвалідів України (паралімпійський комітет), Міністерство закордоних справ, а також організатор масових бігових подій в Україні - Run Ukraine. Конструкції створені командою «ARTTECHNOLOGY»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька чекає на гостей виставки «Переможці»

Новости по теме