Святослав Вакарчук виголосив проникливу промову на презентації книги «Незалежність очима ТСН»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

На презентації видання «Незалежність очима ТСН» лідер гурту ОЕ розповів про запоруки успіху країни.

Поделиться:

У Києві, на території заповідника «Софія Київська», відбулася масштабна презентація книги «Незалежність очима ТСН», яку вже можна купити у книгарнях.

Видання представляє рідкісні факти про головні події в історії незалежної України та щирі спогади людей, які були їх безпосередніми свідками: ведучої «ТСН. Тиждень» Алли Мазур, генерального директора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка, журналістів і редакторів ТСН - Олени Мацюцької, Наталі Нагорної, Олександра Загородного, Ганни Боки, Василя Костюка, Дмитра Святненка, Алли Хоцянівської, Ольги Кошеленко та Олега Гулика.

На захід, ведучою якого була Алла Мазур, прибули обличчя каналу, відомі політики та зірки, серед яких Руслана та Святослав Вакарчук. Зокрема, лідер гурту «Океан Ельзи» виголосим зі сцени проникливу промову, відповідаючи на запитання Алли Мазур, який розділ він написав би в новітню історію України:

«Це насправді непросте запитання. Я не брав би на себе таку велику відповідальність – писати розділ історії майбутнього. Міг би дати лише свою скромну пораду собі та нам усім. Вважаю, що майбутнє можна побачити в минулому, тобто в історії. Всі успішні держави об’єднували три дуже прості, але важливі, моменти: їхні громадяни були готові віддавати своє життя за ідеали цієї держави; громадяни цих країн вміли брати на себе персональну відповідальність; громадяни цих країн вміли домовлятися між собою.

Перше, як показала наша історія, а найбільше новітня, ми навчилися робити. На жаль, українські громадяни віддавали та віддають своє життя за свободу своєї країни. Це дуже важливо.

Друге і третє – вміння домовлятися та брати на себе відповідальність – ще, як на мене, належить навчитися робити.

Якщо всі ці моменти зійдуться, то як показує історія, в яку я вірив, успіх країни – беззаперечний. І тоді «все буде добре», як я, здається, вже десь казав».

Читайте також: Алла Мазур розповіла, що найбільше вразило її сина у книзі «Незалежність очима ТСН»

Нагадаємо, «Незалежність очима  ТСН» – вже третя книга Телевізійної служби новин каналу «1+1». У липні 2015 року побачила світ «Війна очима ТСН», екземпляри якої надіслали сімом світовим лідерам. А у листопаді 2014 року – «94 дні. Євромайдан очима ТСН».

Новости по теме