Українські дизайнери, моделі та волонтери долучилися до руханки з Вітвіцькою в Одесі

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Відкрите тренування відбулося на березі Чорного моря.

Поделиться:

В Одесі було проведено руханку на підтримку благодійного забігу на 2 км, який відбудеться 25 червня в рамках ArcelorMittal Odesa Half Marathon 2017. До тренування на березі Чорного моря  разом із Соломією Вітвіцькою та її чоловіком Владом Кочатковим долучились генеральний продюсер Ukrainian Fashion Week Володимир Нечипорук, дизайнери Софія Русинович та Олена Даць разом з  моделями Українського тижня моди, одеські студенти-волонтери, активісти та друзі проекту на візках Олена Молдованова та Валентина Хоружа.  Руханку провела -  персональний фітнес тренер Людмила Міняйло

Разом з родиною на тренування прийшов одесит, герой проекту «Переможці» Микола Полторак. Розвідник Полторак був поранений під час виконання бойового завдання. Герой утратив ногу, але після реабілітації не здався і навіть започаткував власну справу. Він розвиває  в Україні екологічне господарство за принципами пермакультури. А ще мріє повернутися у спорт – повноцінно бігати та тренуватися.

Беру участь у проекті «Переможці», щоб такі хлопці, як я, не комплексували, а впевнено йшли вперед. Можливість займатися спортом - важлива частина шляху повернення до повноцінного мирного життя, - каже Микола Полторак.

Щоб реалізувати мрію героя, протезисти підібрали для нього спеціальний біговий протез гомілки з легкою дугою, що  дозволить швидко долати  короткі та довгі дистанцій. Вартість протезу - 135 тисяч 767 гривень. Його встановлять спеціалісти з одеського Центу  протезно-ортопедичної допомоги «Теллус».

Кошти на спортивний протез гомілки для ветерана АТО будуть збирати під час благодійного забігу – на реалізацію саме цієї ініціативи буде направлено частину суми стартових внесків учасників.

Ми дякуємо нашому героєві й хочемо подарувати йому можливість бігати. Приєднатися до забігу можна, зареєструвавшись за посиланням. Благодійний забіг в Одесі почнеться об 11:20. Старт – біля Оперного театру.

«На старті в Одесі до нас приєднається велика кількість людей, які подолають благодійну дистанцію – 2 км, щоб долучитися до наших благодійних ініціатив. І у Миколи буде спортивний протез! Я дуже щаслива, що нас підтримують, відгукуються. Це надихає та окриляє, тому що разом завжди можна зробити більше», - зізнається Соломія Вітвіцька.

Нагадуємо, благодійний забіг «Переможці» відбувається в кожному заході бігової ліги Run Ukraine Running League 2017. Це п'ять подій, що протягом року проходять у чотирьох містах України: Києві, Дніпрі, Одесі та Львові.

Новости по теме