Завдяки ТСН двоє друзів підкорили Говерлу та встановили національний рекорд

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
ТСН двоє друзів підкорили Говерлу та встановили національний рекорд

ТСН зняло цикл сюжетів, у яких показало підготовку хлопців до сходження на гору та як  вони досягнули мети.

Поделиться:

Представники Національного Реєстру Рекордів зафіксували рекорд Євгена та Юрія, спортсмена та візочника, які разом зі знімальною групою ТСН у незвичайний спосіб підкорили найвищу вершину України – Говерлу.

Три місяці тому до телеканалу 1+1 звернувся Євген Савін, спортсмен, атлет, який прагнув втілити мрію свого найкращого друга Юрія Младзяновського з дитинства хворого на церебральний параліч та прикутого до візочка. Хлопець ніколи не був у горах та хотів побачити їх звисока. Попри те, що хлопці звернулись за інформаційною підтримкою, команда ТСН вирішила допомогти в організації мандрівки друзів та знайти фахівців, які розробили необхідне обладнання для того, аби Євген зміг занести свого друга на вершину.

Спеціальний кореспондент Олександр Загородний та оператори Сергій Азаренко і Володимир Остапенко зняли цикл сюжетів, в яких показали всі етапи підготовки до сходження, труднощі, з якими  хлопці зіткнулись на шляху до мрії й довгоочікувану мить, яка варта всіх зусиль.

Коли Женя та Юрій  до нас звернулися, ми вирішили, що допоможемо їм у всьому, що буде нам під силу. Крім логістики, транспорту і організаційних моментів треба було знайти тих, хто б розробив і виготовив унікальне спорядження, яке було б міцним,  й водночас  дуже легким. Здавалося б, це несумісні речі, проте тоді ми дізналися про карбон, який поєднує ці властивості. Я знайшов фахівців, які теж надихнулися мрією хлопців і виготовили   спорядження швидко й абсолютно безкоштовно, коли інші просили за це десятки тисяч гривень, - розповідає спеціальний кореспондент ТСН Олександр Загородний.

 

Завдяки наполегливості хлопців та величезним зусиллям усієї команди ТСН Євгену та Юрію все ж таки вдалося здійснити їх спільну мрію. Переглянути сюжети можна за посиланням.

Дізнавшись із випусків ТСН про вражаючу історію Євгена та Юрія, представники Національного Реєстру рекордів Книги рекордів зацікавилися унікальним вчинком хлопців, адже до них такого ще ніхто не робив, та  внесли рекорд до реєстру незважаючи на те, що хлопці не подавали заявку.                                           

Це безпрецедентний випадок. Було багато ситуацій у світі, коли друг ніс друга на плечах. Але у всіх випадках люди рухалися донизу – це були рятувальні операції. Євген та Юрій стали першими, хто таким чином йшов вгору – від базового табору і до самої вершини, - зазначив Віталій Зорін, експерт Національного Реєстру Рекордів.

«Жодна подія не може відбутися, якщо робити її наодинці. Чудово, що стільки людей у нас повірили та допомагали нам.Саме завдяки роботі величезної команди ми змогли подолати цей шлях. Тому ця відзнака – досягнення усіх нас», - сказав Юрій, отримуючи нагороду.

Цікаво, що відзнаку отримали не тільки хлопці, але і команда ТСН, яка допомогла їм здійснити мрію. Переглянути відео нагородження можна за посиланням

Новости по теме