Здійсни мрію: 7-річний хлопчик став машиністом швидкісного потягу

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Команда «Здійсни мрію» подарувала дитині, яка бореться з імунною хворобою, можливість сісти за кермо потягу Hyundai.

Поделиться:

Разом із батьками і молодшим братиком 7-річний Іван Конів живе в м. Ірпінь Київської області. У 4 роки Вані зненацька паралізувало очні нерви. Одна за одною відмовляли й інші системи. Відтоді хлопчикові зробили безліч обстежень і поставили діагноз: гострий розсіяний енцефаломієліт. Дитина бореться з хворобою вже кілька років, але ні на мить не забуває про свою велику мрію - стати машиністом. Захоплення допомагає витримувати нелегке лікування. Від народження Ваня марить залізницею: щодня захоплено спостерігає з вікна, як закривають переїзд і як по рейках несуться поїзди. Особливо цікавиться електровозами Hyundai. Ваня точно знає розклад і заздалегідь займає позицію, щоби проводжати улюблений потяг.

Понад усе Ваня мріяв проїхатися поруч із машиністом у кабіні швидкісного Hyundai. Команда проекту «Здійсни мрію» знову доводить, що мрії мають ставати реальністю, а тяжка хвороба – не завада на шляху до їх здійснення. Спочатку це здавалося майже нереальним – як поставити маленьку дитину до керма електровоза, що розвиває величезну швидкість? Утім, куратор проекту Лідія Таран вирушила на розвідку до Української швидкісної залізничної компанії, яка керує потягами «Інтерсіті». Кілька тижнів підготовки та переговорів із залізничниками були непростими, адже техніка безпеки вимагає, що би під час руху в кабіні машиніста був лише його помічник. Та після низки підготовчих етапів, навчання на тренажері та ретельного контролю з боку керівництва залізниці вихід було знайдено – у свої 7 років Ваня став тим самим помічником машиніста потяга Hyundai! Він не тільки потрапив у кабіну машиніста, але й став, попри велике хвилювання, до керма потягу вагою майже 460 тонн! Про мрію хлопця дізналися аж у Кореї, тож у кабіні Ваня був у справжній формі, яку передали виробники «Хюндаїв». 

Це був такий емоційний перезашкал! Він неймовірно хвилювався та водночас відчував велику відповідальність. Я впевнена, що саме ці позитивні емоції і допомагають у боротьбі з хворобою. Такі моменти щастя дарують сили хворим діткам. Ці миті безцінні і для дітей, і для їхніх рідних, - коментує куратор проекту Лідія Таран.

Велика команда чарівників ПАТ «Укрзалізниця» подарувала маленькому хлопчикові спогади, які залишаться в його серці назавжди і довго даватимуть натхнення. А на додачу був ще один сюрприз - на пероні на Ваню чекали несподівані новини:  вся родина, навіть маленька сестричка, вирушила на вихідні у Львів! Уже прогулюючись столицею Галичини, Ваня зізнався мамі, що твердо вирішив стати машиністом та повернутися до свого інструктора, коли виросте.

«Він часто згадує цю неймовірну історію, яка з ним сталася. У нього наче все ожило, він знов і знов ділиться з друзями подробицями, як усе було, і приміряє свою форму залізничника. Величезне вам усім ДЯКУЮ за те, що дали йому віру в те, що коли чогось дуже сильно хочеш, воно обов'язково здійсниться», - поділилася з нами мама Вані Ірина.

Саме для діток, які щодня борються за свої життя, "1+1 Медіа" і ТСН спільно зі всеукраїнським благодійним фондом "Крона" започаткували проект "Здійсни мрію", куратором якого стала Лідія Таран. Проект допомагає здійснювати мрії дітей, для яких кожен прожитий день – це чудо. Команда прагне об’єднати чарівників та мрійників з усієї країни, знайти підтримку у відомих людей. Допомогти у здійсненні мрій може кожен, зробивши будь-який внесок за реквізитами проекту "Здійсни мрію" або через офіційний сайт - wish.1plus1.ua. Долучайтеся до всеукраїнського руху добра!

Рахунок проекту:

ПАТ ПриватБанк

рахунок в гривні 26007052726802

у доларах США 26004052728870

в Євро 26006052725860

МФО 300711, КОД ЄДРПОУ 34818334 отримувач ВБФ "Крона"

Номер карти ПриватБанку (прив'язаний до рахунку) 5169 3305 0264 2819

Новости по теме