Проект «Здійсни мрію» долучається до Всесвітнього дня бажань

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

З нагоди Всесвітнього дня бажань Лідія Таран побувала у ОХМАТДИТі та розпитала діточок про їх найзаповітніші бажання.

Поделиться:

Сьогодні, 29-го квітня, відзначається Всесвітній день бажань. Подію започаткував міжнародний рух Make a wish. У цей день у різних куточках світу традиційно відбувається флеш-моб добрих дій для дітей з лікарень заради їх щасливих емоцій. Рівно 37 років тому була здійснена велика мрія онкохворого хлопчика - на один день хворий на лейкемію 7-річний Кріс Грейкіус перевтілився в поліцейського, а все місто об’єдналося заради здійснення його бажання. На жаль, Кріс пішов з життя, але залишив по собі бажання у всьому світі допомагати важкохворим дітям бути щасливішими. Відтоді 29 квітня по всьому світу відзначають міжнародний день бажань.

І саме сьогодні виповнюється рік, з того часу як проект «Здійсни мрію» розпочав роботу заради маленьких українців, що боряться з важкими захворюваннями. Тож саме у Всесвітній день бажань ведуча ТСН та куратор проекту Лідія Таран завітала до маленьких пацієнтів з лікарні ОХМАТДИТ, щоб розпитати їх про найзаповітніші бажання. Лідія завітала до відділень педіатрії та онкогематології. Діти змушені днями й місяцями жити в палатах, тому щиро радіють гостям та так потребують доброти й підтримки. Звісно, не обійшлося й без подарунків – разом із командою проекту Лідія привезла книжки про різноманітні пригоди, а також набори для малювання.

10-річний Ігнат Ковшинець має проблеми з суглобами, половину життя він змушений проходити болючі процедури, щоб мати змогу ставати на ніжки та рухатися вперед. Але, як і всі хлопчики, він мріє побачити справжніх роботів, захоплюється робототехнікою та мріє колись стати таким саме сильним та витривалим, як трансформери.

4-річний пацієнт онкогематологічного відділення Гліб Хуртепа мріє стати поліцейським зокрема мати автомат і власний мотоцикл. А 5-річний Коля Панін понад усе мріє про гітару. Хоче радувати своєю грою батьків.

«Це велика честь для мене бути куратором проекту «Здійсни мрію». Діти, чиї мрії здійснюються, вчать мене бути сильною та відважною. Ви не уявляєте, яку силу та вплив має на тяжкохворих діток той факт, що їх мрію можна здійснити. Втілення бажань надзвичайно важливо для дітей, які проводять місяці у лікарнях. Наукові дослідження доводять, що це дійсно змінює життя дитини, адже думками вона знову залучена у процес життя, а не хвороби, що додає їй сил у боротьбі зі страшним діагнозом», - коментує куратор проекту Лідія Таран.

Всі разом ми можемо допомогти втілити ці та інші бажання тисяч тяжкохворих діток в життя. Сьогодні день святкування мрійників, а також тих, хто допомагає мріям здійснитися. Відзначайте Всесвітній день бажань та цими вихідними спробуйте виконати бажання одного з малюків, який цього особливо потребує. Заходьте на офіційний сайт проекту – wish.1plus1.ua, долучайтеся до всеукраїнського руху добра! Поширюйте інформацію серед друзів, знайомих, у соцмережах, давайте разом робити цей світ кращим!

Дивіться сюжет ТСН з подробицями сьогодні о 19:30.

Новости по теме