Журналіст ТСН Наталя Нагорна видає свою першу книгу

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Спеціальний кореспондент ТСН Наталя Нагорна презентує першу авторську книгу «Повернутися з війни».

Поделиться:

Спеціальний кореспондент Телевізійної служби новин каналу 1+1 Наталя Нагорна вже незабаром презентує свою першу авторську книгу «Повернутися з війни».

Видання складається з чотирьох частин, у кожній з яких йде розповідь від імені різних людей. Усі історії проілюстровані тематичними авторськими малюнками Наталі Нагорної у жанрі наївного мистецтва. За задумом авторки, свої страхи та радощі кольоровою крейдою малює дівчинка Саша, свої переживання вугіллям на Донбасі передає її батько-військовий Олександр, а тонкою пастою зображує свої думки мама Яся. У цих історіях з`являється і кіт Сопун - один з тих фронтових донбаських чотирилапих, які рятують солдатів від холоду та обстрілів, а потім разом з ними повертаються з війни. Не всі герої цієї книжки встигли народитися, але навіть на них ці страшні події вже вплинули.

«Жодна книжка не пояснить нам, чому тримати автомат іноді легше, аніж тримати в руках телефон, який не відповідає. Адже солдатам розказують, як воювати, але чомусь не пишуть, як припинити та жити далі потім. Без примар, спогадів та нічних жахіть, – розповідає про свою першу книгу Наталя Нагорна. - Ця книжка насправді не про війну. В ній немає героїв, звитяг та подвигів, але є життя, любов та очікування. Війна - лише випадковість для цих людей, лише тло їхніх подій. Книга з’явилась на світ, бо ми не маємо права на відчай».

Книга «Повернутися з війни» виходить у друк завдяки зусиллям видавництва «ДІПА», яке останнім часом звертає увагу саме на якісну військову прозу. Перший тираж становить 1500 примірників. Презентація книги відбудеться 28 квітня в Музеї історії України у Другій Світовій війні, де наразі проходить виставка історії російсько-української війни, що створена спільно із журналістами ТСН. Придбати книгу можна вже зараз за посиланням.

Нагадаємо, Наталя Нагорна стала першою жінкою в редакції ТСН, яка поїхала в зону АТО та з перших днів війни на Сході України працює на передовій. Вона знімала сюжети про родини бійців, поранених, постраждалих, загиблих. Найяскравіші враження останніх чотирьох років журналістка зібрала у книжці «Повернутися  з війни». Журналістка є також співавторкою книг «Війна очима ТСН», «Незалежність очима ТСН».

 

Новости по теме