Невідомі силою змусили групу проекту «Українські сенсації» знищити матеріали розслідування бурштинової справи

Невідомі силою змусили групу проекту «Українські сенсації» знищити матеріали розслідування бурштинової справи

Вчора, 9 вересня, група невідомих осіб скоїла напад на знімальну групу проекту під час роботи над розслідуванням про нелегальний видобуток бурштину у Рівненській області.

Поделиться:

Про це повідомив журналіст Тарас Середич на своїй сторінці у соціальній мережі:

«Щойно у нашої знімальної групи нелегальні копачі бурштину ледь не забрали камеру (з боями не віддали) і видалили УСЕ відео. З особистих телефонів в тому числі. Ситуація така: білий день, дорога біля села Грицьки (Рівненська обл). Слідкуємо за «фішками» - людьми , які стоять «на шухері» біля місць, де миють бурштин. За півгодини спостережень наш автомобіль оточують 8 машин (потім під'їжджали нові) і блокують проїзд. Агресивні чоловіки (людей зо 20) у камуфляжах силою «дістають» нас із машини. Те, що ми журналісти – їм «по..., бо всі ми продажні і знімаємо не те, що треба». У водія забрали ключі. Запевнили, що ми звідси не виїдемо, якщо не видалимо усе відео. Видалили. Про папку в айфоні «нещодавно видалені» також не забули. Грамотні. Півгодини розмови про «понятія» – і ми вільні, але нас люб'язно супроводжували до безпечної відстані».

Крім того, журналіст повідомив про погрози зі сторони нападників, а також застосування фізичної сили з метою вилучення техніки. Так, відео з телефона журналіста видалив один з нападників, а відео з камер – знімальна група під тиском нападників. Журналісти вже написали заяву у поліцію. 

«1+1 Медіа» звертається до голови Рівненської обласної державної адміністрації Муляренка Олексія Віталійовича, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Генерального прокурора України Юрія Луценка, а також до Голови СБУ Василя Грицака із запитом прояснити, як могла статися ситуація, коли в Україні діють угрупування, що вчиняють всупереч закону та перешкоджають журналістській діяльності. Сподіваємося на швидке розслідування та роз’яснення ситуації.