Як правильно обирати крупи та макарони: Поради Олексія Душки

Дізнайтеся, як відрізнити якісні макаронні вироби та крупи від підробки

Поделиться:

Макарони та крупи вважаються одними із найпопулярніших продуктів харчування серед українців. Каші та макаронні вироби - смачні та корисні для нашого здоров’я, якщо вміти їх правильно обирати. Фуд-експерт Олексій Душка поділився корисними порадами, як вберегти себе від токсичних речовин, що можуть міститися у цих продуктах харчування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Советы Алексея Душки: Как выбрать качественные майонез, масло и соусы

Вища ціна не гарантує якість. Українці часто надають перевагу іноземним макаронам, бо вважають, що якщо вони італійські, отже, - смачніші. Однак не слід забувати про те, що іноземні виробники теж можуть продавати неякісні продукти.

Про якість макаронів звідчить їх ламкість, жорсткість та колір. Хороші макаронні вироби мають виразний жовтий колір та високу жорсткість поверхні. Вони не ламкі та пружні.

Якісні макарони не змусять погладшати. Любителі макаронів помічають, що можуть набирати зайву вагу при вживанні в їжу великої кількості цього виробу. 

Існують макарони, які прописують у дієту. Вони виготовлені із твердих сортів пшениці, - запевняє Олексій Душка

Обираючи макаронні вироби, звертайте увагу на етикетку. Надпис клас А означає, що макарони виготовлені із твердих сортів і вважаються корисними та поживними. Макарони класу Б зроблені із м’яких сортів пшениці і містять у своєму складі велику кількість крохмалю, тому й негативно впливають на стан фігури. Макарони класу В виготовляють із хлібопекарського борошна. Вони можуть прилипати до тарілки та нагадувати собою кашу. 

Перед вживанням круп у їжу їх необхідно правильно очистити. Виявляється, в українських крупах може бути багато отруйних речовин, і про це знають чимало науковців. Найбільше важких металів накопичують саме у гречці та рисі. 

На сьогоднішній день лише позначка зеленого євро-листочка може гарантувати якість круп.

Виробники приховують інформацію про отруту, проте Олексій Душка стверджує, що крупи можна очистити від небезпечних речовин.

Перед початком приготування крупи потрібно вимочувати у звичайні воді протягом 15 хвилин.

Обираючи якісні продукти харчування, ви забезпечуєте надходження до організму великої кількості поживних речовин та вітамінів. Прислухайтесь до порад експерта і залишайтеся здоровими. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад від Олексія Душки, як обрати якісне вино