Марія Кондратенко: Інтерв'ю з акторкою серіалу Школа

Школа
Марія Кондратенко (Соня зі Школи): інтерв'ю
1plus1.ua

Відверта розмова з зіркою серіалу Школа, актрисою Марією Кондратенко ексклюзивно для сайту 1plus1.ua.

Поділитися:

Машо, привіт! Розкажи трохи про себе та свою сім’ю.

Я народилась в невеличкому місті Шостка, моя мама звідти родом. Тато – з Харкова. Коли мені виповнився рік, ми усією сім'єю переїхали у Харків. Там я прожила до 16 років. Усе дитинство я присвячувала творчості, а батьки мене підтримували. Мама була домогосподаркою, ходила зі мною на усі конкурси, концерти.

З 4 років я почала ходити в музичну школу, співала, паралельно займалася балетом і танцями. А згодом почала грати в театрі. Тобто я з малих рочків – творча людина. І все своє життя присвячую мрії.

Ким ти хотіла бути у дитинстві?

Насправді, моя провідна мрія і ціль у житті – бути співачкою і акторкою. Я з дитинства займалася вокалом, ходила на різноманітні конкурси, а згодом мене почала приваблювати також і акторська діяльність. Я почала грати в театрі. Але і там мені вдавалося співати! Наш режисер ставив мюзикли, тобто я повністю була у своїй тарілці і кайфувала від процесу. Звичайно, були також якісь дивні бажання. Дуже хотіла стати психологом. Думаю, що я все ж таки здійсню колись цю мрію.

На фото: Марія Кондратенко

Коли ти потрапила на знімальний майданчик вперше?

В мене був досвід зйомок у кліпах на свої пісні. Але саме в кінематограф я потрапила цього року – на омріяний майданчик серіалу Школа. Це були такі дивні і неймовірні відчуття!

Поринути у весь процес з іншої сторони, пізнати нове життя. Насправді, здійснилась моя маленька мрія – знятись в серіалі, спробувати себе не в театрі, а саме в кінематографі. Це дуже різні речі і відчуття. І те, і те мені дуже подобається.

На фото: Марія Кондратенко

Як ти потрапила у серіал Школа?

Ох… це був дуже складний шлях і продуманий план. Ще коли йшов перший сезон серіалу, я почала думати про другий. Ну, тобто, логічно – перший є, повинен бути і наступний. Я дивилася титри в кінці серії, шукала людину, яка займалася кастингом у цей серіал. Кожен день сиділа у фейсбуці – шукала, шукала.

Писала людям, які хоч якось пов'язані з 1+1 і все ж таки знайшла кастинг менеджера. Почала надсилати свої фото, відео, інформацію про себе. Я навіть не знала, що все може вийти. Просто в мене була мрія і я робила все для того, щоб вона здійснилася.

На фото: Марія Кондратенко

І нарешті мені подзвонили з 1+1! А я вже насправді і забула про це, думала, що, напевно, нічого не вийде. Я приїхала на кастинг, пройшла перші проби. Потім мені передзвонили і запросили на додатковий кастинг, проби вже безпосередньо з актором серіалу – Богданом Осадчуком (Тохою). І знову сказали, що передзвонять. Чесно кажучи, тиждень до того, як мене затвердили, я не їла, майже не спала, не могла знайти собі місця. А потім вже плакала від щастя!

Мій меседж для людей – треба не просто мріяти, але й робити все залежне від тебе для здійснення своїх мрій!

Чи подобається тобі твоя героїня – Соня зі Школи?

Подобається. Я була такою, як Соня, десь в 10-му класі.

На фото: Марія Кондратенко

Твоя героїня досить сором’язлива і скромна дівчина, майже ідеальна. Чи схожі ви з нею?

Я була точно такою, як моя героїня, коли навчалася в 10 класі. Та й зараз в мене багато рис характеру, схожих на Соню. Я завжди борюся за справедливість, завжди допомагаю близьким, ненавиджу, коли люди погано вчиняють один з одним, приносять біль у життя.

Багато друзів мені кажуть, що я така ж мила «стєсняшка» у житті, але в чомусь ми з Сонею – протилежності. Наприклад, я б нікому не дала себе образити. Якщо б на мене накинулася якась Лола в житті – ох, я б відповіла! А не стояла б мовчки.

Як ти вважаєш, якою має бути сучасна дівчина?

По-перше, я вважаю, що кожна людина має бути самою собою, любити себе. Але, на жаль, в наш час в багато дівчат не мають моральних принципів, цінностей. Дівчина повинна бути дівчиною. Жіночною, з почуттям власної гідності, мудрою, спокійною, самодостатньою, вона повинна бути в гармонії з собою. Та і звісно, любити себе. Це дуже приваблює людей.

На фото: Марія Кондратенко

Чи тебе вже впізнають на вулицях?

Так! Впізнають. Я дуже ціную ці миті, коли до мене підходять люди, а в них горять очі. Для мене це було шоком – але деякі навіть плачуть! Це настільки круто – дарувати людям емоції.

Як ти ставишся до своєї популярності?

Знаєте, внутрішніх змін в собі я не відчуваю. Зірковою хворобою не страждаю. Я завжди хотіла ділитися з людьми емоціями. Хотіла, щоб була можливість висловлювати свої думки, мотивувати людей. 

Ще я пишу свої пісні, які незабаром буду випускати. А музика може лікувати, допомагати, вона теж викликає емоції. Це те, що мені хочеться робити. Так що мені подобається, що про мене дізналося більше людей. В мене є можливість з ними говорити.

На фото: Марія Кондратенко

Як склалися стосунки з іншими акторами серіалу?

Круто. Як я і хотіла. Дуже хвилювалася перед першим знімальним днем. Я знала, що всі актори з першого сезону дуже дружні, як сім'я. І боялась не вписатися в цю сім'ю. Але все склалося дуже добре, мене одразу радісно прийняли. Пам'ятаю, як в перший день Іра Кудашова проводила мені екскурсію по школі. Зараз дуже добре спілкуємося з Лізою Василенко, Ірою Кудашовою, Анею Трінчер, Богданом Осадчуком та Олегом Виговським.

Чи є в тебе є бойфренд?

Ні, немає, я зараз сконцентрована на творчості і роботі. Та й останнім часом мене ніхто емоційно не чіпляв. Так що, я вільний птах.

Які хлопці тобі подобаються?

Знаєте, я можу назвати багато рис, які я хочу бачити в своєму хлопцеві. Наприклад, розумний, з почуттям гумору, турботливий, впевнений в собі, сильний (морально), творчий. Але, якщо зустріну людину і відчую, що це МОЄ, то вже не буду замислюватись, чи присутній в ньому весь список усіх моїх вимог.

На фото: Марія Кондратенко

Ти брала участь у проекті Голосі. Діти, і зараз також активно займаєшся вокалом. Який твій улюблений стиль в музиці?

Так, вокал – це перше, чим я почала займатись. Завдяки музиці до мене прийшла любов до творчості. І Голос. Діти для мене був точкою відправлення, стартом у нове життя. Дивно, але доля мене періодично пов’язує з 1+1. Стилі музики я люблю різні. Основний улюблений – поп. Але іноді можу послухати навіть рок, але легкий. Наприклад, The Pretty Reckless або The Hardkiss.

Зараз у твоїх планах акторська чи музична кар’єра?

Я хочу займатися і тим, і тим. Поки я знімаюсь в серіалі, я пишу свій власний альбом, який, сподіваюсь, всі дуже скоро почують. В мене багато ідей, мрій і з приводу акторства, і з приводу музики. Ці дві цілі в моєму житті йдуть паралельно.

На фото: Марія Кондратенко

Як ти доглядаєш за собою? Маєш щоденні б’юті ритуали?

Взагалі вважаю, що справжня жіноча краса – в натуральності. Так що мене ви навряд побачите з яскравим мейком, червоними губами і темними очима. Мій максимум – нюд. Так що я можу ходити без мейкапу. З приводу б'юті ритуалів – кожен вечір роблю маски. Ще просто обожнюю робити легкий пілінг обличчя, він робить його більш свіжим. Всі ці процедури в мене забирають хвилин 30 на день. 

Де купуєш одяг? Який стиль любиш?

Чесно кажучи, одного основного бренду – немає. Я буваю в торгових центрах, заходжу в кожен магазин та купую те, що дійсно подобається. А улюблений стиль – кежуал, щоб виглядало зручно і жіночно.

На фото: Марія Кондратенко

Як слідкуєш за фігурою?

Дуже намагаюсь знаходити час та робити кожен день фізичні вправи. Також стараюсь правильно харчуватись. Але коли цілий день на зйомках – не дуже вдається їсти корисну їжу, на жаль.

Чи стикалася ти у своєму житті з агресією, булінгом?

Чула про це від знайомих. Для мене ці розповіді були шоком. Тому що в моїй школі такого, на щастя, не було. Я не розумію, чому діти іноді бувають жорстокими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соня зі Школи розповіла цікаві факти про себе

Новини по темі