Онлайн-щоденник для підлітків за тиждень зібрав понад 1000 листів про дитячі проблеми

Школа
Онлайн-щоденник для підлітків за тиждень зібрав понад 1000 листів про дитячі проблеми

Проект збирає листи про дитячі проблеми.

Поділитися:

Тиждень тому телеканал 1+1 запустив анонімний онлайн-щоденник «Тільки нікому не кажи» про актуальні проблеми підлітків, у якому кожен може написати листа тому, кому не може висловити свої переживання у реальному житті.

Мета проекту - допомогти підліткам говорити про свої проблеми та переживання, які характерні для шкільного віку, навчити ділитися власними емоціями, а батькам - дати змогу дізнатись, чим насправді живуть сучасні діти, та навчитися краще їх розуміти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий актор Школи похизувався спортивною формою

За перший тиждень роботи сайту користувачі надіслали більше тисячі історій,  в яких відверто поділились своїми переживаннями, проблемами та радощами. Найчастіше підлітки пишуть про нерозділене кохання, самотність, знущання у школі, також є ті, хто незадоволений власним тілом, і лише деякі користувачі висловлюють вдячність школі, родині чи друзям.  Також школярі розповідають про складнощі у стосунках з батьками.

Так, один з користувачів написав: 

«У мене є проблема. Коли приходжу зі школи і маю погану оцінку, мені важко про неї розповісти. Тому що боюсь. У мене суворі батьки, і я боюсь їх та покарання, яке на мене чекатиме. А коли вони дізнаються… Дайте пораду та допомогу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Viber з’явилися стікери з акторами серіалу Школа

Також адміністратори сайту отримують багато звернень про знущання у школі та самотність у шкільному колективі:

«Мене постійно дражнять. В школі та взагалі в нашому місті поширений булінг. Вчителі нічого не роблять, дирекція також. Що ж мені робити, я не можу себе захистити», - зізнаються у дописах користувачі онлайн-щоденнику.

Телеканал 1+1 активно заручається підтримкою професіоналів, які можуть допомогти підліткам впоратися зі своїми проблемами. Так, нещодавно до ефіру ранкової програми «Сніданок з 1+1» завітав психолог, який прокоментував звернення школярів.

Так, психолог Олег Чабан зазначає, що анонімний сайт «Тільки нікому не кажи», має психотерапевтичний ефект:

«Публікуючи свої таємниці, діти відразу отримують підтримку, адже бачать, що на такі ж проблеми страждають і їхні однолітки. Діти в цьому віці найчастіше шукають не так словесної підтримки, як простого знаку уваги», - розповів психолог.

Марина Гуменюк, психолог «Голосу.Діти» та «Голосу країни» та інших проектів «1+1», розповіла, чим викликана така популярність анонімного сайту «Тільки нікому не кажи»:

«Чому діти активно розповідають про свої проблеми? Все просто, адже вони бояться зустріти злість батьків та пережити зради однолітків. Далеко не всі дорослі мають сміливість поділитись зі своїми дітьми власним досвідом подолання схожих проблем у підлітковому віці. Школа теж не приділяє необхідної уваги проблемам учнів. Розповідь на сайті - це крик про допомогу у всесвіт! Такі сміливі зізнання вже лікують від почуття самотності і розпачу».

Нагадаємо, на порталі є три розділи: «Те, що турбує», «Вдячність» та «Школа моєї мрії», до яких розподіляються усі листи, які надходять від користувачів. На сайт підлітки пишуть листи, у яких вони відверто розповідають про власні душевні переживання. 

Актори серіалу Школа Ірина Кудашова, Олександр Петренко, Ліза Василенко, Анна Трінчер та інші також підтримали ініціативу телеканалу 1+1 і закликали глядачів серіалу Школа ділитись своїми переживаннями, адже важливо чесно і відверто говорити про те, що відбувається у сучасній школі, робити висновки та шукати шляхи вирішення болючих проблем. 

Новини по темі