Як політична діяльність Олексія Навального призвела його до загибелі у вʼязниці (сюжет «Сніданку з 1+1»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Олексій Навальний загинув у колонії суворого режиму: про життя політика і деталі його смерті.

Поділитися:

“Навальний помер”, - таку заяву зробили російські ЗМІ 16 лютого 2024 року. Причиною смерті за однією з версій стало пошкодження тромбу. Загинув Олексій у віці 47 років, у нього залишились діти та дружина. Роки політичної боротьби проти путіна привели опозиціонера до отруєння, арешту та інших репресій - про це розповіли у «Сніданку з 1+1»/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: енерали повинні своє его «присадити» і дослухатися", — начальник штабу «Азову» дав відверте інтерв’ю Наталії Мосейчук

Олексій Навальний з 2004 року є активним учасником російської політичної діяльності. Десятки років він послідовно критикував владу росії, організовував мітинги, старався просунутись на пост мера Москви і навіть намагався балотуватись в президенти рф. Проте диктаторський режим нинішньої російської влади не дозволив це зробити. Боротьба Навального і його команди проти корупції стала поширюватись через канал в соц мережі «YouTube», де висвітлювались численні випадки корупції. Найпопулярнішим відео стало  документальне розслідування маєтку Володимира путіна, що набрало майже 130 мільйоні переглядів. 

Втім українці запамʼятали російського опозиціонера за висловлюваннями, де Навальний наголошував, що не збирається повертати Україні окупований півострів Крим, якщо стане президентом рф. Також його неоднозначні коментарі про Іловайськ та відверто імперське ставлення до українців і грузинів остаточно підірвали довіру до його персони. 

У 2020 році він потерпів від отруєння, яке скоїла над політиком російська влада. Після чого Навального відправили на лікування до Німеччини. Втім опозиціонер вирішив повернутися до росії, де його увʼязнили на 19 років суворого режиму. 

Останній раз політик представ перед камерами 15 лютого під час засідання суду. А на наступний день повідомили про його смерть. Офіційної причини досі не оголосили. ЗМІ повідомляли різні версії загибелі політика, а тіло його так і не передали родичам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи вистачає Україні зброї для ведення бойових дій: пояснює експерт у “Сніданку з 1+1”

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі