Як вберегти себе від зимової депресії: особисті поради Валентини Хамайко (ексклюзив)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Ведуча Валентина Хамайко поділилася власними способами, як не захворіти на зимову депресію.

Поділитися:

Я розумію, що взимку не вистачає сонця, що ця сірість тисне, але можна розфарбувати своє життя іншими моментами. Ходіть на ковзанку, наприклад, вона дає драйв.

"Людський організм потребує певного заведення. Нудьгуючи на дивані, організм сам собою не заведеться і радість не з’явиться. Встали, заставили себе вийти на вулицю, прогулятися парком, подивитися, чим живуть люди. Якщо немає дітей, заведіть собі собаку – вона точно вас змусить до регулярних прогулянок".

Тобто, знайдіть собі заняття. У мене теж був стан, коли є внутрішня апатія і бажання нічого не робити. Треба це усвідомити. Головне не завмерти в такому стані, бо тоді організм починає швидко старіти і ламатися. Тому щоб вийти з цього стану, я пишу собі список справ, які потрібно зробити. І коли ти проживаєш в такому графіку хоча б тиждень, в тебе починає заводитись моторчик. І далі в тебе з’являються власні бажання.

"Якщо нічого не хочеться для себе, допоможіть іншому, зробіть щось корисне для когось. Зараз є мільйон можливостей бути корисним суспільству".

Валентина Хамайко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підтримати дитяче здоров'я взимку: поради Валентини Хамайко (ексклюзив)

Ведуча  "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", Валентина Хамайко також зізналася, що допомагає особисто їй не впасти в апатію:

"Мене, звичайно, стимулюють діти. Тому, навіть якщо б я і хотіла понудьгувати, в мене б не вийшло. Тому у мене не буває депресій".

Звичайно, мене охоплював страшенний сум, коли чоловік поїхав воювати, охоплював страх, коли я усвідомлювала, які наслідки можуть бути – і поранення, і втрати… Це дуже пригнічує і емоційно і фізично. Психологи радять уявити себе в кожному з цих станів, прийняти його, зрозуміти, що ти не можеш змінити ситуацію, вона ймовірно буде такою, і для себе подумати, як я буду діяти в цій ситуації. Це допомагає. Тоді тебе це не так боляче вдарить, якщо саме так трапиться. Мені це допомагає. Треба дивитися страху в очі. 

Новини по темі