Дитина не хоче спати вдень: експерт розповіла, чи є нормальним відмовлятись від сну

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Інклюзивність чи особливість темпераменту: у «Сніданку з 1+1» розібралися, як діяти, якщо дитина не хоче спати у дитсадку.

Поділитися:

Денний сон за графіком є звичною практикою у дошкільних навчальних закладах. Під час такого сну організм дитини має відновити сили та покращити самопочуття. Та що, якщо ваша дитина відмовляється від того аби спати удень?

Одна з матерів, що водить сина у садочок поділилась своєю історією на сторінці фейсбук «Батьки SOS». Каже, її дитині важко засинати удень, через це малюка тепер називають інклюзивним і кажуть пити заспокійливі препарати. 

Дитячий психолог Дарина Селіванова пояснює, що значить термін «інклюзія»:

«Є така тенденція навчати дітей з особливими потребами зі звичайними. Це може бути інклюзія з порушеннями слуху, це може бути інклюзія з порушеннями інших систем».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідемія кору може дійти до України: симптоми хвороби, та як захистити дитину

Та особливість дитини у відсутності бажання спати -  інклюзією не вважається.  У кожної дитини власний темперамент і норма активності. 

«Є різні темпераменти, це особливість нервової системи. Є дітки, які більше спокійні, а є такі, що більше рухливі, вони швидше збуджуються і їм важче заспокоїтися».

За порадами юриста, варто в першу чергу звернутися до вихователя особисто для розбору даної ситуації.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі