"Долати барʼєри": у "Сніданку з 1+1" вийшов новий епізод рубрики, співведучим якої є ветеран війни Олександр Терен

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У третьому епізоді рубрики "Долати барʼєри" розповіли про боротьбу з психологічними бар'єрами.

Поділитися:

22 грудня в ефіріСніданку з 1+1на телеканалі "1+1 Україна" вийшов уже третій епізод рубрики Долати барʼєри, ведучими якої стали Єгор Гордєєв та Олександр Терен — доброволець батальйону "Карпатська Січ", який у травні 2022 року під час боїв на Харківщині отримав важке поранення, втративши обидві ноги. 

У попередніх епізодах ведучі вчилися долати фізичні бар’єри, а сьогоднішній випуск присвячений психологічним барʼєрам, що в умовах великої війни є особливо актуальною проблемою. Героєм сюжету став захисник Валентин, який пережив ПТСР, відчув дискомфорт у соціумі, але знайшов у собі сили звернутися по допомогу. 

“Я і раніше стикався з тим, що таке смерть. Я працював у сфері ритуальних послуг, я розумів, що це і як це. Але коли це твої товариші, коли ти з ним ділив хлібину, а через мить його вже немає, коли ти своїх товаришів дістаєш з-під уламків, коли твоїх товаришів розриває — це не проходить безслідно”, — зазначив Валентин.

Валентин розповів про свій шлях у психотерапії, поділився власними трансформаціями та на власному прикладі продемонстрував, наскільки важливо звертатися за кваліфікованою допомогою вчасно.

Нагадуємо, у межах рубрики “Долати барʼєри”, в основу якої ліг “Довідник безбарʼєрності”, створений за ініціативи Олени Зеленської, ведучі говоритимуть «про» і «з» людьми з інвалідністю, щоби бачити, чути, відчувати одне одного, долати будь-які бар’єри у спілкуванні та будувати безбар’єрну країну суперлюдей разом.

Під час ефірів Єгор та Олександр підіймають теми подолання психологічних барʼєрів, як дітям реагувати на людей з протезами змалку, як створювати безбар'єрний простір навколо і чому це важливо, а також про транспорт без барʼєрів. 

Переглянути попередні випуски рубрики можна на YouTube-каналі “Сніданку з 1+1”, а всі наступні випуски — о 8:15 26 та 29 грудня на телеканалі “1+1 Україна” та платформі кіно та телебачення Київстар ТБ. Партнери рубрики — компанія Mastercard та ГО "Безбар'єрність".

1+1 media  і  Mastercard є учасниками спільноти «Бізнес без бар’єрів», об'єднаної навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».

Новини по темі