Головні новини України та світу на ранок 5 грудня — дізнавайтеся у рубриці "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Головні новини на ранок 5 грудня: перемовини ЄС, вибухи у Криму

Головні новини на ранок 5 грудня у новій рубриці "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

У "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube, у рамках нової рубрики "Головне на ранок" розповіли про основні події, якими живе Україна та світ на сьогодні. 

Головні новини в Україні на ранок 5 грудня

1. Вибухи чули в окупованому Криму, зокрема у Феодосії, Сімферополі та Керчі. Зазначають, що у районі Кримського мосту зникло світло. 

2. рф вперше показала Україні 119 військовополонених, деяких з них вважали загиблими. Багато українських військових мають проблеми із здоров'ям через умови утримання. Росіяни дозволили полоненим поспілкуватися з рідними телефоном.

3. Україна отримає німецькі самохідні установки RCH 155. Загалом до України має прибути 18 одиниць цієї техніки, раніше у бою не застосовували.

4. Сьогодні посли ЄС почнуть обговорення щодо вступу України до союзу. Наразі немає остаточного рішення, однак попередньо проєкт майбутнього саміту зазнає змін, і "зелене світло" про початок переговорів щодо вступу України в ЄС дадуть. За прогнозами вони почнуться не раніше весни 2024.

5. Україна почала консультація з ЄС щодо колективних гарантій безпеки. Україна чітко вказала свою позицію та наміри вступу до ЄС.

6. Уже 200 суден вийшли з українських портів тимчасовим коридором у Чорному морі. Від 8 серпня 2023 вже експортовано 7 млн тонн вантажів. Більша частина — продукти українських аграріїв. Президент Зеленський заявив, що Україна отримає військові кораблі для патрулювання зернового коридору.

7. У Києво-Печерській лаврі починають акцію "Дзвін надії". Відтепер щодня битимуть у дзвони на підтримку полонених українців.

Далекобійники на межі! Коли закінчиться блокада польсько-українського кордону? Деталі у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Новини по темі