Костянтин Грубич разом із сином побував на Херсонщині: показав численні руйнування від обстрілів росіян та розповів, як живуть там зараз люди

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Костянтин Грубич показав руйнування від обстрілів на Херсонщині (фото) - 1+1

Ведучий «Сніданок з 1+1» приїхав у Херсоні та навколишні села із гуманітарною місією.

Поділитися:

Ведучий «Сніданок з 1+1» Костянтин Грубич разом із сином Ярославом та волонтерами побували у Херсоні та навколишніх селах із гуманітарною місією. До окупації в цьому південному місті мешкало 350 тисяч чоловік – сьогодні вдесятеро менше. Про цю поїздку з купою фотографій він поділився у своєму нещодавно створеному телеграм-каналі «Грубич», а також в інстаграм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У соцмережах 1+1 media стартує спеціальна рубрика «Як ти тримаєшся?»

костянтин грубич

«У Києві спати важко, у Херсоні взагалі треш. Обстріли начебто нон-стоп. Крізь фікцію спання, вангуєш: відліт чи приліт? І далі приречено чекаєш ранку. Ми приїхали на Херсонщину заради солідарності з тутешніми людьми. Їхні історії життя в окупації вражають ледь не кожна.

У вже спекотному червневому повітрі Півдня фізично чуєш пахощі України, які не переб‘є жоден мордорський сморід. Всі з Правобережжя хочуть пошвидше легко перебиратися на Лівобережжя, як звикли віками. Бо там родичі, баштани, Крим і Маріуполь. А російського нам і за гроші не треба», - пише Костянтин.

костянтин грубич

Ведучий захоплюється мужністю звичайних херсонців – попри постійні обстріли з боку росіян люди продовжують там жити і налагоджувати свій побут.

«Доки пишу ці рядки, раз по раз «ба-бах» (наші відльот) , «бааах» (можливо, ті з лівого берега у відповідь). І так постійно. Глухі вибухи щокількахвилин не загартовують, а додають страху. Тому досить велелюдний колись Херсон зараз нагадує свою тінь із чорними плямами понівечених будинків і зруйнованих ТРЦ», - помічає Грубич в своєму телеграм-каналі.

костянтин грубич

костянтин грубич

А в інстаграм поділився щемливим фото з наймолодшим мешканцем села Сонячне на Херсонщині – Костянтин тримає на руках маленького Мартіна, якому щойно виповнилося два тижні. Це село півроку тому було звільнене нашими захисниками. Його мама, як розповідає ведучий, на останньому місяці вагітності тряслася дві доби в автобусі, щоб приїхати з Польщі у рідне село. Бо конче хотіла народити вдома. Щоб Мартін Гуменюк був справжнім українцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог, економіст, філософ, маркетолог: телеведучі 1+1 розповіли хто вони за освітою

костянтин грубич

костянтин грубич

костянтин грубич

костянтин грубич

Але ведучий зазначає – повертатися на Херсонщину поки що дуже небезпечно.

«Доки сили оборони не зачистять Лівобережжя області, краще і решті їхати подалі, бо нелюди гатять по Правобережжю без перестанку. Тут кожен розбирається, що, звідки і як летить, де град, а де міномет. І ППО тут не так допоможе, як у Києві, бо стріляє артилерія, і на сховок маєш менше хвилини.

Саме південне місто, що завжди було веселим, гамірним, гостинним і щедрим, зараз нагадує привида з порожніми вулицями і багатьма руїнами. Але попри обставини, той, хто в Херсоні, сяє усмішкою», - зазначає Грубич.

костянтин грубич

костянтин грубич

костянтин грубич

костянтин грубич

Новини по темі