Нове дослідження показало, наскільки небезпечно вживати алкоголь та енергетики

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Наскільки небезпечно вживати алкоголь та енергетики: нове дослідження

Науковці в ході нового дослідження виявили, як алкоголь та енергетики впливають на мозок

Поділитися:

Хоча, здається, шкідливий вплив алкоголю та енергетиків давно відомий вже всім. Та науковці все одно продовжують доводити цю думку через свої дослідження. Про останнє з яких детально розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна. 

Нове дослідження науковців знову підтвердило те, що споживання алкоголю та енергетиків все ж таки впливає на стан здоров'я. Це вдалось з'ясувати через пацюків. 

У чому був експеримент

Науковці давали пацюкам-підліткам алкоголь, енергетики та навіть їх суміш у такій  кількості, яку приблизно споживає молодь на вечірках. Висновки спочатку здались хорошими. Адже спершу вживання цих напоїв мало позитивний вплив на розвиток нервових клітин. Проте, як потім виявилось — такий ефект тривав недовго.

Результати досліджень

Одночасне споживання алкоголю та енергетиків пацюками спричинило у них порушення саме в ділянці мозку, яка відповідає за пам'ять і навчання. Пізніше воно навіть спричинило погіршення розумових здібностей у дорослих тварин.

Таким чином, науковці довели, що вживання алкоголю, енергетиків чи їх суміші завдає як фізіологічної, так і психологічної шкоди.

Отримані результати науковці паралельно ще будуть перевіряти на людях. Та вони вже наголошують на ризиках вживання цих напоїв.

Більше актуальних та цікавих новин дивіться у Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Новини по темі