Неймовірна історія 6-річного Михайлика, який вижив попри найстрашніші прогнози лікарів (сюжет "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Неймовірна історія 6-річного хлопчика, який вижив попри прогнози лікарів

Історія хлопчика, який вижив попри найстрашніші прогнози лікарів - у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

"Немовля з такими патологіями не виживають", - такі слова колись почула мама 6-річного Михайлика. Тоді українська медицина не мала шансів для порятунку дитини, але батьків це не зупинило. Неймовірну історію хлопчика, який вижив попри найстрашніші прогнози, дивіться у сюжеті "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.

Коли народився Михайлик, він був дуже тяжкий. Лікарі тоді сказали, що це дуже важка дитина: 

"Але ж це не привід покладати руки. Всі ми хочемо трошки вірити в чудо".

Цю історію можна назвати дивом, але вона про боротьбу, про материнську любов та про силу віри. Це історія про шестирічного Михайлика, який народився з тяжкою патологією серця. Лікарі казали, що з такою вадою не виживають:

"Він дуже ніжний. Зранку, коли прикидається, завжди усміхається – посмішка така величезна... На 12-й тиждень вагітності лікарі вже помітили, що щось негаразд. Я пам'ятаю його крик, перший крик. Лікарі прийняли рішення одразу інтубувати".

Перед хворобою Михайлика українська медицина виявилася безсилою. Тож батьки одразу кинулися шукати інші шляхи до порятунку сина. Вже на третій день хлопчика доправили до Ізраїля:

"Серце - це наш мотор, це основне. Коли у людини хворе серце, такі люди дуже слабкі, вони без апетиту. Ніхто нічого нам не гарантував і не міг, але вони в Ізраїлі сказали: "Нам таку одну річ: навіть коли Господь Бог зве до себе немовля, ми тримаємо це немовля за ніжку до останнього моменту. Я їм дуже вдячна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 33-річний американець в образі Ісуса з хрестом на плечі пішки йшов з Варшави до Києва: "Сніданок з 1+1" поспілкувався з чоловіком

Першу операцію на серці Міші зробили, коли йому було лише три місяці. А загалом хлопчик пережив уже п'ять операцій, кожна з яких тривала по кілька годин. Кілька годин ювелірної роботи медиків та повної невідомості для батьків:

"Для мене саме страшне - це очікування. Не розумієш, не знаєш, що буде, як буде. Це страх за свою дитинку, за свою крихітку. Але коли я у лікарні, я не дозволяю собі сплакати взагалі. Діти відчувають, нам важливо бути сильним. Тоді дитині є з чого черпати силу, бажання до життя, енергію і любов".

Заради лікування та реабілітації Михайлика перші півтора роки родина прожила в Ізраїлі. Уперше на Батьківщину хлопчик повернувся зі штучним клапаном у серці. Але півроку тому, вже під час повномасштабної війни, Міші знову стало погано:

"Тоді лікарі у Дніпрі побачили в його метральному клапані можливий тромбоз. Ми зв'язалися з лікарями з Ізраїлю, і вони сказали їхати до них". 

Чергові операції, під час останньої Михайлику встановили кардіостимулятор - пристрій, що нормалізує ритм серця. Зараз Михайлик разом із батьками та старшою сестричкою живе у Дніпрі. Каже, що мріє стати парамедиком або військовим і дуже любить співати.

Дивіться повну історію про шестирічного Михайлика, який народився з тяжкою патологією серця:

Новини по темі