Фестиваль Де кіно оголосив імена переможців

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У Києві відбувся фестиваль короткого метру, на якому зібралися 9500 гостей.

Поділитися:

Кіномарафон Де кіно. Епізод 2 тривав два дні за підтримки 1+1 медіа та FILM.UA Group. Молоді та амбітні кінорежисери представляли свої короткометражки. Разом із журі глядачі проглянули 54 короткометражки, які були обрані з понад 500 заявок.Акторка Наталка Денисенко розповіла, як звабити чоловіка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Де кіно»: Візит відомого режисера зі США, майстер-клас від претендента на Оскар-2017 та виступи українських гуртів

Володарем Гран-прі фестивалю став Іван Шоха з короткометражною стрічкою «Fingerman». Стрічка розповідає про те, що в кожному дорослому живе дитина, і про це не варто забувати.

«Для цього моменту в нас був 1 шанс, 1 дубль і 2 місяці роботи»,− під час церемонії нагородження зазначив тріумфатор Де кіно. Епізод 2.

Крім того, програма Де кіно. Епізод 2 мала потужну дводенну освітню частину – 24 години лекцій та майстер-класів, виступи спеціально запрошених к-спікерів – Джонатана Віттейкера із New York Film Academy, одного із найбільш затребуваних режисерів Америки, та Марка Реймонда Вілкінса, претендента на ОСКАР-2017.

«Гарне кіно починається із гарного сценарію, а потім ви вже прикрашаєте його картинкою. У кіно немає невдач. Навіть якщо вас спіткав промах, - це вважається успіхом», - вважає Джонатан Віттейкер.

У перший день фестиваль відкривав танцювальний перформанс від APACHE CREW та вітальні слова членів журі. На вуличній сцені для гостей грали музичні хедлайнери, гурти Black Balloon і The Erised.

Кожен переможець у номінаціях отримав грошові винагороди в сумі по 15 тисяч гривень, володар Гран-прі – 50 тисяч гривень.

«У нашої країни однозначно є креативне майбутнє. Ми дуже щасливі відкривати нові таланти на фестивалі Де кіно», - відмітила співголова журі, генеральний продюсер 1+1 Production Вікторія Лєзіна.

Генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко надіслав відеозвернення із надихаючими словами. Він запевнив, що прикладе усіх зусиль для того, щоб фестиваль ДеКіно відбувся й наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Попов зізнався, кого вважає найкрасивішою жінкою

Новини по темі