Місто Бровари може отримати оновлену назву

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Бровари чи Броварі: місто може отримати оновлену назву

Не Бровари, а Броварі: у ВР зареєстрували законопроєкт про перейменування міста

Поділитися:

У пояснювальній записці до законопроєкту депутати пояснюють своє рішення перейменувати місто висновками Національної комісії зі стандартів державної мови. Там вважають, що форма "Бровари" є одним із результатів русифікації українськомовного простору. А от чи хочуть перейменування рідного міста броварчани, та як бути людям з усіма документами, якщо назву міста таки змінять — розповіли у Сніданку з 1+1.

Як пояснила нотаріус Вікторія Дерев'янко, місцевим жителям не доведеться змінювати жодні документи, якщо Бровари отримають оновлену назву. 

"Не потрібно додатково вносити жодних змін до документів: ні в паспорти, ні в реєстрацію місця проживання, ні правовстановлюючі документи, договори приватизації, купівлі-продажу. Вони залишаться дійсними. Зміни можуть відбуватися, коли вже буде перехід права власності. Нотаріус внесе в нову назву покупцям або обдарованим дасть документи з правильною назвою на той момент, коли це буде відбуватися".

Нотаріус також зазначила, що власникам бізнесів, які розташовані у Броварах, не потрібно буде звертатися до жодних установ щодо зміни назви міста до певного моменту: 

"Якщо юридична особа або фізична особа-підприємець має на меті внести зміни щодо КВЕДів або керівництва, то одночасно в цей момент подається заявка, де вказується вже нова адреса".

Що думають про перейменування Броварів самі містяни, дивіться у сюжеті Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша у світі пара одружилася в Дії: як оформити шлюб онлайн

Новини по темі