Що робити з новорічною ялинкою: найкращий спосіб утилізації

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У "Сніданку з 1+1" розповіли, як правильно утилізовувати ялинки.

Поділитися:

Новорічно-різдвяні свята вже закінчилися, тож традиційно постає питання: що робити із живими ялинками? Екофахівці наголошують: викидувати дерева у звичайні сміттєві баки є шкідливим для довкілля. Як правильно утилізувати новорічні ялинки? Розбирався кореспондент Олександр Ковальов у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старий Новий рік 2024: народні прикмети та заборони дня

Пункти прийому ялинок

Наразі пункти прийому хвойних дерев функціонують у багатьох містах України. Так, у Києві їх 44 — це майже втричі більше, аніж у попередні роки. Вони переважно розташовані у парках та скверах, тож містяни з легкістю можуть знайти пункт біля своєї оселі. Попередньо ялинку потрібну очистити від прикрас та механізмів для кріплення та просто здати комунальникам. Пункти прийому працюють до 31 січня.

Ялинка

Фото: Unsplash

Як утилізують ялинки

Одразу на місці дерева подрібнюють. Далі їх перетворюють щіпки, які у майбутньому будуть використовувати для догляду за вічнозеленими у міських парках. Узимку вони збережуть дерево від переохолодження, а влітку утримують вологу. Окрім цього, подрібнені дерева можуть слугувати добривом. Пункти працюють до 31 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимовий цикл українських свят: нові дати зимових свят

Детальніше про пункти прийому ялинок дивіться у сюжеті "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна". 

Новини по темі