На фронті загинула парамедикиня Ірина "Чека" Цибух: згадуємо життєвий шлях захисниці

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Загинула парамедикиня Ірина Цибух "Чека"
facebook/hospitallers

На Харківському напрямку загинула парамедикиня з "Госпітальєрів" Ірина "Чека" Цибух.

Поділитися:

30 травня медичний батальйон "Госпітальєри" повідомили про те, що на Харківському напрямку під час ротації загинула парамедикиня Ірина Цибух з позивним "Чека". 1 червня їй мало виповнитися 26 років. Про це незадовго до смерті вона написала такий пост: 

Ірина була бойовою медикинею добровольчого батальйону, лауреаткою премії Української правди "100 сила жінок", а також отримала орден за заслуги від президента.

Ірина родом зі Львова. Коли війна почалася, їй було лише 16 років, і вже у 2015 році вона поїхала на Донбас, де закохалася в цей край. Вона навіть жартома казала, що родом не зі Львова, а з Макіївки. Захисниця залишила заповіт і попереджала своїх друзів про можливу смерть. Її близька подруга, бандуристка Марина Круть, створила спеціальну банку для допомоги родині Іри. Це єдина офіційна банківська ініціатива, яка підтримує сім'ю загиблої.

14 березня минулого року, на День українського добровольця, Ірина була у студії "Сніданку з 1+1". Вона ділилася своїм ставленням до життя і розповідала про свій досвід як добровольця. Вона також обговорювала з мамою тему смерті, закликаючи всі родини військових відкрито говорити про це, попри табу в суспільстві:

"Спочатку я жартувала з мамою. Мама сказала: "Ніколи не жартуй про свою смерть. Це так не можна робити". Потім довелося вже поговорити. Я загалом закликаю всі сім'ї військових відкрити цю тему не замовчувати. Це дуже табуйована історія в нашому суспільстві, але це — фронт, це — війна".

Повне інтерв'ю Ірини:

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблої. 

Новини по темі