Топ-5 визначних місць Миколаєва

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Які місця варто відвідати у столиці кораблебудування - Миколаєві.

Поділитися:

Місту Миколаєву в цьому році виповнюється 235 років. Це 9-те за кількістю населення місце в Україні. Там знаходиться найстаріша обсерваторія Східної Європи, яка є обʼєктом спадщини ЮНЕСКО. Що ще цікавого варто відвідати в Миколаєві розповіли в ефірі ранкового проєкту “Сніданок з 1+1”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначні місця Києва: що подивитись в столиці на вихідних

Миколаївський краєзнавчий музей – знаходить за адресою вулиця Набережна, 29. Музей був заснований ще в 1913 році та має найбільше зібрання матеріалів і документів з історії та культури Південного Прибужжя та міста Миколаїв.

Миколаївський некрополь, або ж просто старий цвинтар. Знаходиться на околиці міста на березі річки Інгул. На території знаходиться Церква всіх святих, збудована у 1807 році. Вважається єдиною церквою Миколаєва, що ніколи не закривалась владою міста.

Миколаївський яхт-клуб – найстаріший яхт-клуб в Україні, відкритий в 1889 році. Будівля розташована в північно-західній частині міста на річці Південний Буг. 

Фото: Борис Мавлютов

Флотський бульвар – бульвар в історичній частині м. Миколаєва на лівому березі річки Інгул. На території бульвару розташовані Миколаївський шаховий клуб, пам'ятник адміралу Степану Макарову, старовинна гармата — пам'ятний знак на честь заснування міста, та ще багато цікавого.

Городище "Дикий сад" – це останки стародавнього кіммерійського поселення. Вчені стверджують, що це місто на 500 років старше за грецьку колонію Ольвія. 

Більше важливих новин  дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психіатрична лікарня на місці розкішного палацу: Акім Галімов розповів про історію замку Радзивилів

Новини по темі