Ухвалено законопроєкт про легалізацію медичного канабісу: деталі

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Верховна Рада України опублікувала законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.

Поділитися:

На сайті Верховної Ради опублікували законопроєкт, що дозволяє вирощування та збут канабісу. Даний закон не легалізує вільне розповсюдження таких продуктів, а діятиме виключно для медичної, промислової і наукової діяльностей. Про це розповіли у «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаво знати: вчені дослідили, чому лохина синього кольору

Препарати з вмістом канабіноїдів продаватимуться виключно за електронним рецептом. Саме ж виробництво підпадатиме жорсткій регуляції. В цехах обовʼязково буде вестись цілодобове відеоспостереження, а кожен кущ рослини міститиме спеціальний код для ефективного відслідковування руху рослин до конкретних пацієнтів. Такі підприємства зобовʼязані будуть отримати відповідну ліцензію, яка видаватиметься під чітким механізмом, що відповідає вищезазначеним нормам. А відеонагляд за виробництвом буде доступний для правоохоронних органів. 

Законопроєкт набуде чинності через 5 місяців. Передумови для його прийняття довго обговорювались як у парламенті, так і серед населення України. Наразі в державі значно збільшилась частка хворих на ПТСР, що стало поштовхом для впровадження цього рішення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як впливають на організм дзвінки у неробочий час: пояснює психолог

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
 

Новини по темі