Україна офіційно розпочала переговори щодо вступу в ЄС

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Україна та Молдова офіційно розпочали переговори щодо вступу в ЄС

Поділитися:

Сьогодні, 25 червня, стартували перемовини про вступ України до Євросоюзу. В Люксембурзі пройде міжурядова конференція, де буде озвучено рішення. Про це розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

В Єврокомісії підтвердили, що Україна виконала всі умови для початку переговорів про вступ в ЄС. Також у ці дні Україна підпише з Європейським Союзом безпекову угоду.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що початок перемовин щодо вступу України та Молдови до ЄС – це дуже хороша новина для народів обох країн та всього Євросоюзу.

"Це дуже хороша новина, що сьогодні Європейський Союз відкриває переговори щодо приєднання України та Молдови. Ми стоїмо на порозі важливого та перетворюючого моменту для цих двох країн та для нашого Союзу".

Також новий етап в історії прокоментував президент Володимир Зеленський, зазначивши, що Україну вже ніколи не збити зі шляху до Європи.

"День, до якого Україна йшла протягом десятиліть. І ось зараз ми робимо це реальністю. Україну вже ніколи не збити зі шляху в об'єднану Європу, у наш спільний дім усіх європейських націй, дім, який має бути мирним".

Нагадаємо, переговори про вступ України до ЄС є передостанньою стадією євроінтеграції. Після цього має відбутися схвалення Радою ЄС, Європарламентом і підписання договору. 

Більше важливих та актуальних новин дивіться у Сніданку з 1+1 у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Новини по темі