Українці почали бойкотувати польські товари

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У відповідь на блокаду кордону польськими фермерами українці масово відмовляються купувати товари, виготовлені в Польщі.

Поділитися:

Останніми днями подібні заклики почали все більше ширитись соцмережами. Прогнози експертів на ситуацію прозвучали в ефірі ранкового проєкту “Сніданок з 1+1”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація на кордоні з Польщею (відео)

9 лютого польські фермери розпочали загальнонаціональний страйк та повністю заблокували рух українських вантажівок через кордон. Серед їхніх вимог є також обмеження ввезення товарів з України. Від радикальних гасел протестувальники перейшли до радикальних дій і 11 лютого висипали кілька тон українського зерна з фур. Інцидент повторився і 20 лютого, тоді зерно висипали з кількох вагонів заблокованого потягу. 

Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України, зазначив, що такі дії це провокація, направлена на дестабілізацію стосунків України та Польщі. Заклики до бойкотування польських товарів вважає неправильними. 

Економісти припускають, що обмежувати імпорт польських товарів все ж не варто. Події в Польщі не контролює їх влада, а вимоги фермерів стосуються Брюселю. В такому разі загострювати торговельну війну немає сенсу. Та в разі посилення протистояння і введення обмежень, на українську економіку це радикально не вплине, додають експерти.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці подають все більше офіційних декларацій про доходи

Новини по темі