В "Сніданку з 1+1" розповіли, скільки триватимуть відключення світла 5 червня

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Скільки триватимуть відключення світла 5 червня: коментар голови Укренерго

4 години і більше: на 5 червня заплановані тривалі відключення світла.

Поділитися:

У середу, 5 червня, українців очікують тривалі відключення електроенергії. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, дефіцит в енергосистемі суттєво зріс, тому тривалість відключень може сягати 4 годин і більше. Це стосується як ранкового та вечірнього піку навантаження.

"Якщо наші колеги вкладатимуться в ліміти, то відключення будуть плановими, але дефіцит досить значний, тому тривалість цих відключень, на жаль, теж може бути значною. Це може бути 4 години, це може бути і більше, залежно від того, чи ми говоримо про годину пік - ранок чи вечір, чи години, коли ситуація з дефіцитом здебільшого трохи менш гостра. Це денна зона", — пояснив голова Укренерго.

Відключення світла можуть ставати тривалішими через дефіцит в енергосистемі. Головна причина обмежень — це наслідки 6 ударів росіян по українським електростанціям. Також нестача електроенергії виникла на тлі потепління: люди частіше вмикають кондиціонери, а хмарність перешкоджає роботі сонячних електростанцій.

Нагадаємо, графіки погодинного відключення можна знайти на сайтах ДТЕК та YASNO, а також за допомогою чат-бота в Telegram. Під час довготривалих відключень українці можуть скористатися пунктами незламності. Інформація про їхнє розташування доступна у застосунку "Дія".

На випадок тривалих відключень світла рекомендується зробити запаси води та їжі, заздалегідь зарядити телефони, повербанки та інші гаджети. Не будуть зайвими вдома ліхтарики та свічки. 

Як пройшли військові навчання у столиці, що відомо про зустріч Байдена та Макрона? Дізнавайтеся новини за 5 червня у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі