Відома відеоблогерка та ілюстраторка стала арт-феєю Здійсни мрію

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Анна Ломакіна надихатиме дітей не боятися мріяти.

Поділитися:

Благодійний проект Здійсни мрію, куратором якого є Лідія Таран, відсвяткував свою другу річницю у Всесвітній день бажань 29 квітня запуском арт-марафону #МояДитячаМрія, мета якого – зібрати 100 000 малюнків дитячих мрій. А головною арт-феєю проекту стала популярна відеоблогерка Анна Ломакіна, яка надихатиме малечу не боятися малювати свої мрії!

Аня Ломакіна малює ілюстрації для дитячих книжок і програмних додатків США, Німеччини та України, а ще знімає відео відразу для двох каналів на YouTube, де в сумі понад 200 000 підписників та приблизно 15 млн відеопереглядів каналу. Частиною аудиторії є діти.

Аня Ломакіна як ніхто може зрозуміти, що відчуває дитина, яка тривалий час перебуває у лікарні:

«У мене вроджений порок серця. Я завжди була дитиною, якій потрібно особливе ставлення. Коли мені було 9 років я пережила першу операцію на серці. Тому не з чуток знаю як це, коли навколо одні лікарі, хворі діти і взагалі не до веселощів та здійснення мрій. Коли мені було 18 років, мені зробили повторну операцію на серці.

Дітям, які перебувають у лікарні, дуже важливо мріяти, адже мрії допомагають розфарбувати будні життя, отримати заряд радості на щодень та навіть швидше видужати. Коли я була у лікарні і малювала там, то була впевнена, що моя намальована мрія здійсниться. Я це знала. Ця думка допомагала не зациклюватися на хворобі, а думати про життя і одужувати», - поділилася ілюстраторка в ефірі Сніданку з 1+1.

Аня Ломакіна подарувала проекту Здійсни мрію дві ілюстрації про чарівну силу мрії. На них художниця зобразила дівчинку на єдинорозі та хлопчика на ракеті – як втілення дитячих мрій, а ще – ручки, які тримають  дітей і їхні мрії та несуть на хмаринці до мети – це руки усіх чарівників і фей – тих добрих людей, які допомагають здійснювати мрії тяжкохворих дітей, щоб наповнити їхнє життя радістю, надією і вірою в щастя.

Аня долучилася до здійснення мрії 15-річної Єви Симчук. Онкохвора дівчинка, підопічна проекту Здійсни мрію, хоче стати професійною художницею і проілюструвати книжку. Аня зустрілася з Євою і поділилася творчими секретами, організувала майстер-клас і надихнула її відкрити свій відеоблог про малювання. Виявилося, що у найтяжчі моменти, коли загострювалася хвороба та виникала депресія, дівчинка дивилася блоги Ані. Саме її світлі й позитивні малюнки підтримували, надихали і допомагали не здаватися.

Також художниця допомогла намалювати мрії дитинства ведучим сніданку – Руслану Сенічкіну, Валентині Хамайко, Нелі Шовкопляс, Олександру Попову та Єгору Гордєєву. Малюнки ведучих 1+1 також стали частиною марафону #МояДитячаМрія, щоб надихнути дітей мріяти, вірити, бачити ширше свої горизонти і не здаватися.

Новини по темі