Як заборона на аборти впливає на психічне здоров'я жінок: результати дослідження

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Заборона на аборти провокує психічні розлади — дослідження

Поділитися:

Обмеження на аборти негативно впливають на психічне здоров'я, особливо серед жінок з низьким доходом. Про це розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

В ході дослідження американські соціологи проаналізували дані понад 60 000 респондентів і виявили, що після заборони абортів в окремих штатах Америки втричі зросла кількість скарг серед жінок на тривожність і депресію.

21 американський штат ухвалив заборони на аборти або ввів суворіші межі на термін вагітності, що змусило тисячі жінок перетинати кордони штатів для отримання таких медичних послуг. Саме ці зміни, констатують соціологи, спричинили значний стрес для жінок, особливо з низьким рівнем доходу. Вони вимагають прийняття важливих соціальних та юридичних рішень у складних емоційних умовах.

Нагадаємо, у червні 2022 року рішенням у справі Доббс проти Джексона Верховний суд США постановив, що Конституція США не передбачає права на аборт і штати мають право регулювати цю сферу самостійно, водночас скасувавши дію рішення у справі Ро проти Вейда. Остання мала історичне значення і була ухвалена у 1973 році. Саме ця справа гарантувала захист свободи вагітної жінки здійснити аборт без державних обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як діяти при панічній атаці: корисна вправа від Людмили Барбір

 

Новини по темі