Як заохотити дитину читати за 3 кроки

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Читайте разом із задоволенням!

Поділитися:

Часто від батьків можна почути, що їхній дітей неможливо змусити читати, що планшети і телевізор у них викликають значно більше зацікавлення, ніж книжга. Світлана Павелецька, партнер видавництва «Книголав» та автор рубрики «Ранкова читанка» в «Сніданку з 1+1» переконана: дитину потрібно не примушувати, їй варто прищеплювати любов до книг із раннього дитинства. Експерт рекомендує дотримуватися простих правил, читаючи разом з дитиною.

1. Завжди обирайте книгу, яка передусім буде цікава вашій дитині, а не вам самим. Наприклад, хлопчикам швидше буде цікаво почитати про супергероїв, а не про принців та принцес, як, можливо, хотілося б мамам.

2. Читаючи вголос, не забувайте робити паузи. Важливо перерватися та перепитати у дитини, чи зрозуміло їй, що зараз сталося з героями книги. Спробуйте переказати їй сюжет своїми словами. Таким чином контакт буде кращий - у вас з дитиною, а у дитини з книгою.

3. Ніколи не застосовуйте читання як покарання. Фрази в стилі «ти погано себе поводив, тому руш до своєї кімнати читати» мають бути виключені з вашого спілкування з дитиною. Навпаки, варто використовувати читання як нагороду.

Ще більше порад про те, як прищепити дитині любов до читання і які книги краще читати з дітьми, дивіться вівторками в програмі «Сніданок з 1+1» в рубриці «Ранкова читанка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 новинок від українських видавництв, які варто прихопити з собою під плед

Новини по темі