10 хитрощів, як зекономити на відпустці

Ці поради допоможуть організувати чудову подорож за невеликий бюджет.

Поділитися:

За вікном все ж лютує зима, а українці активно планують літній відпочинок. За останні два місяці продажі квитків до Туреччини та країн ЄС зросли удвічі. Більшість номерів у Туреччині уже зарезервовані. Як правильно спланувати відпустку, аби якнайбільше зекономити - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 незабутніх українських міст: Куди поїхати всією родиною на вихідні

1. Плануйте подорож заздалегідь. Працівники турагенств і самі туристи стверджують, що відпустку потрібно планувати завчасно. Таким чином, ви замовите недорогий тур та суттєво зекономите. 

2. Уважно обирайте готель та маршрут. Плануючи літню подорож вже зараз, ви матимете декілька місяців для того, щоб обрати найкращий готель за нормальними цінами. Крім того, вам вистачить часу, аби ретельно спланувати свій маршрут. До прикладу, найпопулярнішим на сьогоднішній день вважається відпочинок у Туреччині. Для перетину кордону там вимагають лише id-картку. До того ж українців вабить сервіз на курортах, а ціни, у порівнянні з європейськими, є більш доступнішими. Втім цьогоріч Туреччина може витягнути із українського гаманця більше, адже люди активно бронюють квитки на турецькі курорти. Більшість готелів вже мають своїх гостей на літо і не поспішають робити знижки. 

3. Гарячі квитки часто змушують переплачувати. Коли береш їх в останню хвилину - купуєш кота у мішку. Аби витрати були мінімальними, замовляйте подорожі якнайраніше. 

4. Складіть план розваг для своєї відпустки. Такий план допоможе не засумувати, адже в іншому випадку вам доведеться розважати себе походами у ресторани та шопінгом, де ви витратите велику суму грошей. 

5. Частіше організовуйте самостійні екскурсії. Екскурсії, які пропонує туроператор, зазвичай коштують дорого. Організуйте відпустку самостійно, користуючись громадським транспортом. Таким чином, знайомство з містом буде набагато приємнішим, і ви заощадите кошти.

6. Користуйтесь громадським транспортом. Замість таксі переміщайтесь по місту за допомогою метро або маршрутки. Користуйтесь інтернет-картами, які допоможуть не заблукати. 

7. Відвідуйте кафе із середніми цінами або готуйте вдома. У путівниках зазвичай публікується інформація про ресторани з високими цінами. Звичайно, інколи ви можете повечеряти у таких закладах, однак частіше краще обирати більш бюджетні варіанти. Крім того, ви можете купити місцеві продукти і приготувати смачний обід. 

8. Аби зекономити на мобільному зв'язку, купіть міжнародну sim-карту. Її перевага в тому, що навіть при нульовому балансі, вона не блокується. Також ви можете безкоштовно дзвонити рідним по Skype або Viber. Для спілкування в інтернеті використовуйте Wi-Fi, який є в готелях, торгівельних центрах та місцевих закладах.

9. Розумно ставтесь до шопінгу. Приїхавши в іншу країну, кортить придбати новий одяг та оновити гардероб, а також купити сувеніри для близьких. Однак варто пам'ятати, що часто у магазинах завищують ціни для іноземців. Купуйте речі у не дуже дорогих бутіках, адже часто там можна придбати справжню ексклюзивну річ. 

10. Будьте обізнаними про знижки та цікаві пропозиції. Більшість музеїв регулярно проводять дні безкоштовних відвідин. Про це ви можете прочитати на офіційних сайтах таких закладів. Крім того, не забувайте про пільги відвідування виставок для пенсіонерів, студентів та школярів. Крім того, у великих містах часто організовують безкоштовні концерти просто неба. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найкращих ресторанів Львова, до яких хочеться повернутися