Коли переводити годинник на літній час

Що допоможе звикнути до нового ритму?

Поділитися:

25 березня о 3 год. ночі стрілки годинника будуть переведені на годину вперед. У Київраді пропонують скасувати перехід на літній час. У мерії впевнені, що щорічне переведення годинників викликає часовий стрес. У світі дедалі більше країн відмовляються від такої практики. А за даними Всесвітньої організації охорони здоров`я, переведення годинників – це зростання ризику інсульту та проблем із серцем. Як пристосуватися до нового ритму - дізнайтеся, прочитавши наступні поради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів весняних салатів, які допоможуть уникнути авітамінозу

1. Нормалізувати свій сон. Протягом цього тижня старайтеся лягати спати раніше - на 15 хв. щодня. Прийміть перед сном теплу ванну. Це допоможе розслабитись та швидше заснути. 

2. Відпочивати вдень правильно. Якщо ви полюбляєте дрімати вдень, робіть це на пів години раніше, ніж зазвичай. Це допоможе перелаштуватися на новий час.

3. Обмежити вживання кофеїну. За кілька днів до переходу на літній час пийте менше кави та уникайте вживання алкогольних виробів. 

4. Регулювати світло у кімнаті. Прокинувшись, одразу відкривайте занавіски, а перед сном - закривайте. Тьмяне освітлення у кімнаті заспокоює. 

5. Слідкувати за режимами сну ваших дітей. Дотримуйтеся правильного режиму сну і допомагайте звикнути до літнього часу вашим рідним. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найкращих жіночих фільмів для приємного вечора