6 книг, які надихнуть зустрітити весну іншою людиною

Тайм менеджмент і мотивація - книги
unsplash.com. Тайм-менеджмент допомогає все встигати і не втрачати натхнення

Час тренувати силу волі та формувати нові звички!

Поділитися:

Весна – це другий шанс для тих, хто не встиг розпочати «нове життя із Нового року».  Крок перший – пробачити собі помилки і знайти натхнення. 1plus1.ua зібрав для вас сильнодіючі книжки, які у цьому допоможуть. 

СИЛА ВОЛІ

Шлях до влади над собою

Келлі Макґоніґал
Наш формат 

Мова, література, математика, фізика, хімія. А що було б, якби у школах та університетах нас вчили розвивати силу волі? Наскільки успішнішими ми могли б стати? Основою книжки став курс «Наука сили волі», який професор Келлі Макґоніґал викладає в Стенфордському університеті.  Вона вдало поєднала цікаві факти про те, як функціонує наш мозок, із вправами, які тренують силу волі. Ви довідаєтеся, чому в стресовій ситуації тягнетеся за цукеркою та «провалюєте» більшість планів на рік. 

СИЛА ЗВИЧКИ

Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі

Чарлз Дахігг

Клуб сімейного дозвілля 

Добре доповнює попередню книжку. Дізнавшись, як створюються та руйнуються звички, ви зможете перебудувати шаблони  своєї поведінки. Ви зрозумієте, як кинути палити, чому вас так тягне у McDonald’s і навіть як «програмують» хіти на радіо. В основу лягли інтерв’ю із трьома сотнями науковців і директорів підприємств, дослідження, проведені в десятках компаній. Проаналізувавши все це, автор зрозумів, як кожна людина може контролювати свої звички, щоб досягти успіху.

ЧУДОВИЙ РАНОК

Як не проспати життя

Гел Елрод

Наш формат

Ми звикли ділити людей на дві категорії – «жайворонків» та «сов». Але Гел Елрод переконаний в іншому. За допомогою методу «Чудовий ранок» кожен зможе не лише прокидатися вдосвіта без надмірних зусиль, а й встигати значно більше.  Автор склав невигадливу покрокову інструкцію і сповідує східну мудрість: швидко – це повільно, але без перерв.

ДНК ОСОБИСТОСТІ

Девід Брукс

Наш формат

У гонитві за новаціями сучасне суспільство нехтує усталеними етичними принципами, втрачає моральні стимули й ідеали. Відомий американський публіцист і викладач Єльського університету Девід Брукс досліджує, як переглянути власні пріоритети і зосередитися на внутрішніх чеснотах, сформувати сильний характер, стати гідною особистістю і віднайти душевну гармонію.

Я ЗНАЮ, ЯК ЇЙ ВСЕ ВДАЄТЬСЯ

Тайм-менеджмент успішних жінок 

Лора Вандеркам
#книголав

Існує стереотип, що жінка, яка займається розвитком кар’єри, навряд чи матиме щасливий шлюб, час для дітей, соціальне життя, хобі, не кажучи вже про повноцінний сон. Та балансу між особистими і робочими справами насправді можна досягти. Адже всі ці стереотипи просто ігнорують тих жінок, яким вдалося це зробити. Експертка тайм-менеджменту Лора Вандеркам вирішила не сліпо довіряти балачкам, а зібрати перевірені дані. Вона проаналізувала хронометражі з життя жінок, які заробляють щонайменше $100 000, і на прикладі сотень історій довела: не варто відмовлятися від того, що ви справді любите. Потрібно лише правильно організувати свій час. 

ВКЛЮЧАЙСЯ! 

Жінки, робота і воля вести за собою

Автор книги - Шеріл Сендберг, топ-менеджер Facebook і Google, розповідає про виклики, з якими стикаються жінки, які бажають побудувати кар'єру і приділити достатньо часу сім'ї. Це не соціальна психологія в звичайному розумінні, але в книзі маса посилань на психологічні експерименти і дослідження. Сендберг дає багато науково і практично обгрунтованих порад тим сім'ям (не тільки жінкам, а й чоловікам!), у яких обидва партнери люблять і свою сім'ю, і свою роботу.