Пісня «Океан Ельзи» стала саундтреком до україномовної драми «Століття Якова» на 1+1

Століття Якова

Скоро на 1+1 відбудеться прем’єра драми «Століття Якова» – історії кохання в умовах соціальної нерівності, втрат та війни.

Поділитися:

Вже скоро в ефірі каналу 1+1 відбудеться прем’єра 4-серійної епічної драми «Століття Якова» за однойменним романом-лауреатом літературної премії «Коронація слова» Володимира Лиса.

В основі сюжету – історія України очима волинського селянина-довгожителя Якова Меха. Ще з дитинства він був закоханий в Уляну, проте незважаючи на взаємність почуттів, батьки видали її заміж за хлопця із заможної родини. Не в силах змінити що-небудь, Яків їде з села. Він вступає до Війська Польського та зустрічає польську шляхтянку Зосю. У його долі – війни, полон і втрата близьких, але її головний підсумок – збереження людяності і здатності любити.

У «Столітті Якова» ми дивимося збоку на події, які відбувалися в Україні останні 100 років, через історію простої людини. Скрізь живуть люди, які просто хочуть жити і бути щасливими, - каже режисер проекту Бата Недич.

Режисер також розсекретив деякі деталі характеру головного героя. Яків проти своєї волі був втягнутим в історичні конфлікти. Він не рве на собі сорочку, не намагається щось комусь довести або навчити когось жити. Він просто хоче створити сім'ю, виховувати дітей і працювати на своїй землі. Але обставини не дають це зробити.

Головний герой Яків

Цікаво, що головного героя – Якова Меха – зіграють два актори. У молодому віці – Роман Луцький, у зрілому – народний артист України Станіслав Боклан.

Саундтреком до драми «Століття Якова» стала пісня культового українського гурту «Океан Ельзи» - «Не йди», автором слів та музики якої є Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, виробництвом україномовного проекту займався «1+1 Продакшн». Продюсери – Олена Васильєва, Вікторія Лєзіна. Режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель.

Хлопець із заможної родини Тимофій з батьком

У драмі зіграють українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» Женя Лебедин.

Новини по темі