Як зберегти волосся красивим і здоровим? Три поради

Стан нашого волосся залежить від того, що ми їмо та як себе почуваємо.

Поділитися:

Якщо дотримуватись цих простих секретів, ваше волосся залишиться гарним та здоровим на довгі роки.

  1. Вчасно очищати волосся від забруднення. Не варто дуже часто мити голову, але якщо вона забруднилася, то корисніше буде очистити шкіру голови, аніж чекати. Шампунь повинен відповідати типу вашого волосся, добре очищати і не дратувати шкіру голови.
  2. Розчісувати волосся треба масажною щіткою двічі на день. Це посилить приплив крові до шкіри голови і поліпшить харчування волосяних цибулин. Також цей масаж сприяє очищенню шкіри голови від лусочок. Щітка повинна бути на м'якій основі, з натуральною щетиною. Така щітка не травмує волосся. Також не варто розчісувати мокре волосся одразу після миття. Вологе волосся часто плутається і під час розчісування його можна пошкодити. Якщо треба розплутати мокре волосся, скористайтеся своїми пальцями.
  3. Харчуватися варто повноцінно. Особливо корисними для живлення волосся є злакові та хліб з висівками. Ці продукти у великій кількості містять вітаміни групи В, які дуже важливі для здоров’я волосся. Також в раціоні повинно бути багато овочів, фруктів, горіхів, молочних продуктів. Безцінна для волосся роль м'яса і риби (особливо морської, жирних сортів). Адже тільки в рибі містяться незамінні амінокислоти, які не синтезуються нашим організмом і відсутні в рослинних продуктах. Якщо харчування не є повноцінним (і тільки в цьому випадку), допускається прийом полівітамінів. Якщо у вас є необхідність дотримуватися дієтичного харчування, важливо збалансувати меню таким чином, щоб воно все одно залишалося повноцінними і різноманітним. Адже дуже часто волосся починає випадати саме після застосування різноманітних дієт.