Безпечні водойми Києва: Де найкраще купатися влітку

Підказуємо, які пляжі столиці гідні уваги та як вберегтися від неприємностей на відпочинку.

Поділитися:

У наш час відшукати чисті київські водойми доволі непросто. Тож, щоб відпочинокБезвіз наступає: найбюджетніші європейські країни для візиту цього літа був максимально приємним, варто до нього підготуватися. Хоча би поцікавитися, на яких пляжах найбезпечніше провести вільний час. Аби ви не витрачали на пошуки інформації багато часу, ми вже зібрали її для вас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати купальник залежно від типу фігури

ЯК ВИБРАТИ ПЛЯЖ

Прозора вода та чисте узбережжя – основні правила вибору місця для купання. На пляжі обов’язково мають бути медпункт, рятувальний пост і обмежувальні буйки. Також звертайте увагу на наявність питної води та смітників.

Найбільша небезпека – це перегрівання та переохолодження. Тож на пляжі має бути хоча би мінімальна аптечка, щоби була можливість надати першу допомогу, – говорить лікар-терапевт Тетяна Анікєєва.

 

БЕЗПЕЧНІ ПЛЯЖІ КИЄВА

Пляж «Венеція»

Розташований на Долобецькому острові (ст. м. «Гідропарк»). Пляж регулярно прибивають. А ще тут можна розважитися на атракціонах та спортивних майданчиках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно засмагати, щоб не нашкодити організму влітку

Дитячий пляж

Розташований на м. «Гідропарк», зліва перед «Венеціанським мостом». Один із найпопулярніших пляжів тішить наявністю рятувальників та аксесуарів для водного відпочинку. Тож, якщо не прихопите з собою рушник, жилет чи круг – не варто перейматися.

 

Озеро в Пущі-Водиці

Чисте озеро знайдете на зупинці «7-ма лінія» у Пущі-Водиці. Тут є, де переодягнутися, де поласувати смачненьким, а за бажання можна поплавати у човні.

Пляж «Золотий»

Це місце відпочинку приваблює чистим піском і чудовим криєвидом на Києво-Печерську лавру.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 купальників, які підкреслять красу дівчат з пишними формами

ВІДПОЧИНОК БЕЗ КЛОПОТІВ

- Окрім прискіпливого вибору пляжу варто уважно ставитися до свого перебування на відпочинку. Пам’ятайте, що не варто довго ніжитися на сонці.

- Якою б сильною не була спокуса поплавати, не йдіть на пляж в погану погоду та у пізню пору.

- Найкраща температура для приємного проведення часу у водоймах 26-28 градусів. Звісно, у разі активного плавання температура води може бути нижчою.