Час загадувати бажання: Коли і де спостерігати зорепад Персеїд

Коли і де спостерігати зорепад Персеїд

Цьогоріч пік зоряної зливи відбудеться з 12 на 13 серпня.

Поділитися:

Щороку з 17 липня по 24 серпня наша планета проходить крізь потік уламків комети Свіфта-Таттла. В результаті цього з боку сузір'я Персея в північно-східній частині неба утворюється метеорний потік, який часто називають одним з найкрасивіших природних явищ.


Пік метеорного потоку Персеїди в 2017-м припадає на ніч з 11 на 12 серпня, проте ніч на 13 серпня обіцяє бути не менш видовищною. Найкраще спостерігати за падаючими зірками в досвітні години - саме в проміжок між північчю і сходом Сонця можна побачити найбільшу кількість падаючих зірок за невеликий проміжок часу.

З 2016-му погода не тішила - день був дощовим і похмурим, тому насолодитися красою одного з найпопулярніших метеорних дощів можливості не було. Залишається сподіватися, що цього разу умови будуть більш сприятливими, оскільки заважати спостереженню за нічним небом буде ще й МісяцьМісячний календар на тиждень з 7 до 13 серпня. З цієї ж причини замість звичних 80-100 метеорів на годину вчені обіцяють лише 40-60, і розгледіти вдасться тільки найяскравіші.  Рухатися вони будуть зі швидкістю близько 60 км / год.

Найбільш оптимальні умови для спостереження за метеорних потоком будуть в Північній півкулі. Жителям великих мегаполісів краще вирушити за місто - подалі від штучного освітлення, високих будівель і дерев або ж вибрати місця з гарною видимістю.​ Не пропустіть сьогодні нагоду попросити у зірок найзаповітнише!