Дистанцію «Переможці» в Одесі подолали 200 яскравих учасників

В забігу «Переможці» взяли участь 200 яскравих учасників
1plus1.ua

На благодійному забігу фінішували Соломія Вітвіцька з ветеранами АТО та інші ентузіасти.

Поділитися:

В Одесі в рамках Odesa Half Marathon 2017 відбувся благодійний забіг «Переможці» на дистанцію 2 км. На старті зібралась чисельна команда учасників однойменного проекту «Переможці» та друзів, які спеціально приїхали з різних міст України. Бігли, щоб зібрати кошти на спортивний протез гомілки Миколі Полтораку, ветерану АТО з Одещини, який внслідок важкого поранення  втратив ногу. Також метою заходу було звернути увагу громадськості на питання психологічної реабілітації військових та «придатності» українських міст для життя людей з інвалідністю.

 

Бігова подія завершилася, але ви маєте можливість долучитися до благодійної ініціативи та допомогти Миколі бути більш мобільним та спортивним, зробивши свій внесок на порталі People’s Project (перехід за посиланням: http://www.peoplesproject.com/peremozhci/ ).

Дистанцію 2 км в Одесі пробігли майже 200 учасників. Серед них:

– куратор соціального мультимедійного проекту «Переможці», ведуча «ТСН. Особливе» Соломія Вітвіцька разом із чоловіком Владом Кочатковим;

– «переможці» ветерани АТО з ампутацією та на візках: Вадим Мазніченко, Вадим Свириденко, Володимир Воропай, Руслан Яриш та Дмитро Блохін з дружинами та дітками;

– паралімпійський чемпіон з веслування Сергій Ємельянов з родиною;

– засновник благодійного фонду «Серце воїна», відомий американський реабілітолог Роман Торговицький;

– волонтери Лілія Болбат та Яна Зінкевич;

– директор туристичної компанії «Феєрія» Ігор Захаренко;

– фітнес-тренер Людмила Міняйло, яка фінішувала першою серед дівчат та отримала відзнаку.

Активно підтримали “переможців” і одесити: капелан Андрій Зелінський та хлопці з Морської ПіхотиУкраїни, волонтери, добровольці і студенти. Спортсмен Віталій Гилевич, який активно розвиває біг та спорт загалом зі Світланою Стрельцовою, для якої Віталій став «очима» та провів її по дистанційному маршруту.

Учасник проекту «Переможці» Микола Полторак прийшов на старт із дружиною та чотирма дітками. Зараз ветеран АТО впевнено рухається вперед та досягає нових цілей у мирному житті. До речі, родина Полтораків веде екологічне господарство, розвиваючи в Україні пермакультуру.

Микола прагне повернутися у спорт - повноцінно бігати й тренуватися. Щоб реалізувати мрію героя, протезисти підібрали для нього спеціальний біговий протез гомілки з легкою дугою, що дозволить швидко долати короткі та довгі дистанції. На ньому можна навіть танцювати! Вартість протезу – 135 тис. 767 гривень. Нову «ногу» встановлять спеціалісти одеського Центу протезно-ортопедичної допомоги «Теллус».

Учасники проекту - справжні переможці! Вони перемогли обставини, працюють над собою і досягають нових цілей у мирному житті, – зазначила Соломія Вітвіцька.

«Вони є прикладом того, як треба не сидіти вдома на дивані, а рухатись вперед. Спорт у цьому – хороша мотивація», – додала телеведуча.

Привітала команду «Переможців» й інша зірка 1+1 – Марічка Падалко, яка бігла дистанцію напівмарафону в Одесі та готується до осіннього марафону в Києві.

Давайте разом подякуємо Миколі Полтораку та подаруємо герою можливість бігати. Він віддав частину свого тіла заради всіх нас! Долучайтесь до благодійної ініціативи!