Відома британська ілюстраторка Еліна Елліс приєдналася до проекту Здійсни мрію

Еліна Елліс  приєдналася до проекту Здійсни мрію

Еліна Елліс провела ексклюзивний майстер-клас у рамках арт-марафону #МояДитячаМрія

Поділитися:

У понеділок, 13 серпня, на запрошення проекту Здійсни мрію та куратора Лідії Таран в Київ прилетіла відома британська художниця-ілюстраторка Еліна Елліс. Вона провела ексклюзивний майстер-клас для пацієнтів НДСЛ Охматдит, а також відвідала підопічну проекту Здійсни мрію, яка знаходиться на лікуванні.

Еліна Елліс народилася і виросла в Запоріжжі, а тепер живе в Кембриджі. Нещодавно вона здобула ступінь Магістра мистецтв у Кембриджському університеті. Еліна – успішний автор і ілюстратор дитячих книжок. Всі книги з її ілюстраціями видаються найпрестижнішими видавництвами і реалізуються по всьому світу!

В рамках арт-марафону #МояДитячаМрія Еліна провела майстер-клас і намалювала мрії з пацієнтами Охматдиту. Під відкритим небом на дітей чекали частування, мотиваційні наліпки і листівки від Елліс, розмальовки та багато олівців і фломастерів.

Та не всі діти, які мріяли потрапити на майстер-клас змогли зробити це через стан здоров'я. Тож Еліна прийшла до них прямо у відділення онкогематології і розповіла, як створюються книги.

Для маленьких пацієнтів творчість дуже важлива, бо відволікає від реалій.

«Я почула багато цікавих мрій – про політ у космос, стати поваром та футболістом, мандрувати по світу. Але було багато дітей, які не мали мрії! Це дійсно сумно, коли ти запитуєш у дитини – про що ти мрієш, а він говорить – не знаю. Діти, у яких немає мрії, не мають стимулу боротися за життя. Ми, дорослі, повинні зробити все, щоб кожна дитина мріяла!» - ділиться Елліс.

Також Еліна відвідала підопічну Здійсни мрію Єву Симчук, яка мріє стати ілюстратором. Художниця пообіцяла допомогти у ілюструванні її першої книги та надала безкоштовний доступ до унікальної онлайн-платформи з уроками ілюстрації.

Під час зустрічі з ілюстраторкою малеча намалювала близько 70 мрій, які під час новорічних свят, разом з 100 000 дитячих мрій, стануть частиною Променю Мрій і полетять у Всесвіт!