7 відомих кінострічок, що були зняті в Одесі

У цих фільмах панує одеський колорит.

Поділитися:

Переглядаючи ці кінострічки, можна сміливо стверджувати, що Одеса має світову популярність. Колорит цього міста, його затишні вулички, жартівливі жителі та надзвичайна морська природа надихнула відомих режисерів на створення захоплюючих фільмів, переглядом яких насолоджується увесь світ. Ми підготували для вас добірку із семи відомих фільмів, які були зняті в Одесі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші та кохання: 5 фільмів про любов заможних дівчат і простих юнаків

СУВЕНІР З ОДЕСИ

Події серіалу розгортаються у ХХ столітті після Жовтневого перевороту в 1917 році. Протягом трьох років Одеса переживає зміну семи влад. Поки влада в Одесі стрімко переходить з рук в руки, а вплив місцевого криміналітету залишається незмінним, двоє закоханих  – Матвій та Ліза – намагаються не стати пішаками в іграх легендарних історичних особистостей, таких як отаман Котовський і король нальотчиків Михайло Винницький (Мішка Япончик). Дивіться прем'єру нового серіалу Сувенір з Одеси цієї весни на телеканалі 1+1. 

ЛЕГЕНДА ПРО ПІАНІСТА 

Це музична драма італійського режисера Джузеппе Торнаторе. Події розгортаються у 1900 році. В салоні першого класу кочегар Денні Будмен знаходить покинутого хлопчика у ящику із лимонами. Його складається незвичайно і виходить за рамки звичайного життя людей. Згодом він виросте і стане найталановитішим музикантом, але так і не покине корабля, де його знайшли. 

СВІТ НАВКОЛО

Режисером кінострічки виступає відомий голлівудський актор Лів Шрайбер. Він має українське коріння і захотів зняти фільм на території України - в Одесі. За сюжетом молодий американець намагається розшукати дівчину, котра врятувала його дідуся у часи Другої світової війни. Для цього хлопець вирушає в українське село. 

БИТВА ЗА СЕВАСТОПОЛЬ

Художній фільм режисера Сергія Мокрицького був знятий на території Криму, але пізніше зйомки були перенесені до Одеси. Сюжет кінострічки заснований на реальних подіях і розповідає історію життя та подвиги легендарної жінки-снайпера Людмили Павличенко. 

ДЕЖА ВЮ

Цей фільм польського режисера Юліуша Махульського був знятий у жанрі комедія-фарс. За сюжетом головний герой Мік Ніч переживає неймовірні ситуації на території Одеси за часів введення Нової економічної політики.

ПЕРЕВІЗНИК-3

Один із найуспішніших кримінальних бойовиків за участі Джейсона Стейтема має кілька сцен, що були зняті на території Одеського торгівельного порту. За сюжетом головний герой Френк Мартін вирішує кардинально змінитися і почати спокійне життя. Але повністю відректися свого минулого не так просто, як йому здавалося. 

ПІАНІСТ

Історичний фільм Романа Поланського отримав три найпрестижніші премії Оскар. Певні сцени були зняті на території Одеського порту. Кінострічка знята на основі автобіографії Владислава Шпильмана - одного із найкращих польських піаністів 30-х років минулого століття. 

Фото: кадри із фільмів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових мультфільмів, на які чекають навіть дорослі