Ювелірний виріб ціною у сотні тисяч доларів став прототипом містичного амулета для серіалу 1+1

Ювелірний виріб ціною у сотні тисяч доларів став прототипом містичного амулета нового серіалу 1+1
1plus1.ua

Вже у новому році глядачі 1+1 побачать 12-серійну пригодницьку драму Сувенір з Одеси

Поділитися:

В центрі сюжету нового серіалу Сувенір з Одеси, який українці побачать вже у новому році, - золотий кулон із магічними властивостями. За легендою сувенір оберігає свого володаря та знищує того, хто намагається забрати його проти волі власника.

«Сувенір з Одеси - історія про те, як швидко все змінюється і як при цьому деякі порядки життя не змінюються ніколи. Як Одеса, за будь-якої влади, завжди залишається вільним містом. У нашому проекті таємничий амулет стає символом цієї свободи. Адже не випадково його не можна відняти або вкрасти безкарно. Його можна тільки подарувати, він діє як охоронна грамота тільки там, де живе Любов», - розповідає головний продюсер серіалів та фільмів «1+1» Олена Васільєва.

Цікаво, що у сувеніра є реальний прототип, який на замовлення легендарного нальотчика Мішки Япончика наприкінці XIX сторіччя створив знаменитий одеський ювелір Ізраїль Рухомовський. Слава про філігранну роботу майстра свого часу долетіла аж до Лувру. Як і у книзі «Труна з Одеси», за мотивами якої знятий серіал, реальний сувенір мав вигляд невеличкої труни, у яку помістили скелет. Сам ювелірний виріб Рухомовського у 2013 році продали на аукціоні Сотбіс за 365 тисяч доларів.

«Серіальний сувенір являє собою маленький футлярчик, на якому вигравіровано Уроборос - змію, що пожирає свій хвіст, алхімічний циркуль, альфу та омегу. Ці зображення символізують циклічність буття, творчість, смерть. Всередині футляру знаходитися камертон у вигляді скрипки, який за легендою був створений для Паганіні, котрому так і не встигли його подарувати через смерть маестро. Тому скрипочка була захована у так звану труну. До речі, саме композицію Паганіні «Капріс №24» грає наш головний герой Матвій на площі перед Одеським оперним театром» - розповідає про магічний талісман режисер серіалу «Сувенір із Одеси» Олег Туранський.

Цей сувенір був спеціально виготовлений з позолоченого срібла для зйомок серіалу відомим українським ювеліром В’ячеславом Булковським.

Нагадаємо, події 12-серійної пригодницької драми «Сувенір з Одеси» розгортаються протягом ХХ століття. Після більшовицького перевороту у 1917 році, Одеса за три роки переживає зміну семи влад. Поки влада в Одесі стрімко переходить з рук в руки, а вплив місцевого криміналітету залишається незмінним, двоє закоханих молодих людей – Матвій і Ліза – намагаються не стати пішаками в іграх легендарних історичних особистостей, таких, як отаман Котовський і король нальотчиків Михайло Винницький (Мішка Япончик). Прем’єра серіалу відбудеться у 2018 році на 1+1. Також «Сувенір з Одеси» можна буде переглянути на онлайн-платформі 1+1 video. Це власний VOD-сервіс, який об'єднує весь контент, що був показаний в ефірі телеканалів групи, й дає змогу дивитись улюблені серіали та шоу на будь-якому пристрої в будь-який час.