Аліна Паш відповіла на закиди щодо «паплюження гімну» та своїх візитів до Москви та Криму

«Якщо люди розцінюють це як зраду – добре, вони можуть і так вважати».

Поділитися:

Аліно, ти є таким собі реп-амбасадором українських дизайнерів. Під час Ходи Гідності ти була вбрана не у вишиванку, а у сорочку з українськими мотивами, яка була заправлена у джинси. Це був такий образ українського ковбоя.

- Десь так, і мені хотілося мати саме такий вигляд! Стоячи на Хрещатику з усіма бійцями, я відчувала себе також бійцем, тільки з мікрофоном. Я хотіла почувати себе зручно в тому, у чому я б пішла до бою, а я б пішла туди у сорочці й джинсах.

Під час Ходи Гідності ти співала авторську реп-врізку у Гімн України. Саме після цього виступу піднявся шквал критики: що це було паплюження гімну, що це було недоречно…

- Це було те, що перебуває у середині мене, це мій досвід за 26 років. Я - молода дівчина, майже така, як і наша Україна, якій 28 років. Мені захотілося сказати саме так: позитивно, мотиваційно, про сильних жінок, про благородних чоловіків, про нове покоління. Хто не дістав цей меседж, мабуть, вони просто не хочуть його діставати, а хто хотів – той дістав.

Звичайно, журналісти почали цікавитися твоєю персоною, і з’явилася інформація про те, що ти була у Москві у 2015 році. Також ти залітала до Криму через Москву, що суперечить Закону України...

- Ми їздили туди з музикантами на весілля до українки. На той момент я подумала: «Я хочу поїхати до української дівчини і заспівати українських пісень!». На жаль, я не могла корегувати те, як ми туди летіли. Тоді я не була медійною персоною, і не могла наперед думати про ті наслідки, які можуть потім «вилізти». Щодо візиту до Москви – так, він був. На мені був одягнутий світшот з написом Kyiv, тому що мені дуже не подобається, як всюди пишуть Kiev. Я хотіла зробити це сама для себе, для своїх дописувачів, які розуміють такого роду жест. Якщо люди розцінюють це як зраду – добре, вони можуть і так вважати.

Після виступу на Ході Гідності у твій бік були погрози. Чи не подумала ти найняти собі охорону?

- Мені було трохи неприємно дізнатися від знайомої про те, що на мене збираються напасти із зеленкою для того, аби мене облити. Мені не страшно! Якщо вони хочуть це зробити, то хай роблять, я хочу побачити їх в обличчя.