«Було важко дихати і не було сил»: телеведучий Олександр Педан розказав про своє підкорення Монблану

Телеведучий підкорив найвищу точку Європи

Поділитися:

Вітаю дуже засмаглого, як для листопада, Олександра Педана! Ти вирішив не чекати загальних свят, і поїхав відпочити до Єгипту на Ultra All Inclusive – все, як треба і все, як українці люблять.

- Я просто нікому не розповідав, але перед тим я злітав на серфінґ до Португалії. Попрацював над собою фізично й морально, а потім відпочив із родиною. Раз на рік мінімум, а й то два намагаюся більше відпочивати з дружиною та донькою.

Не знаю, коли ти працюєш, але ти весь час кудись їздиш і десь екстремально проводиш час. Напередодні свого єгипетського відпочинку ти мав достатньо екстремальне сходження на Монблан. Чи ноги, руки цілі? І чи взагалі за телевізійним контрактом тобі можна так ризикувати життям?

- До речі, я не запитав про це. Справжні чоловіки постійно доводять собі, що вони справжні чоловіки. От в мене така історія. Я давно хотів на Монблан, і от нарешті наважився і знайшов компанію. Це дуже важливо ходити в гори з людьми, яким ти довіряєш. Ми зробили сходження на найвищу точку Європи – 4810 метрів. І останні кількасот метрів перепаду ти йдеш хребтами. Там таких собі три хребти, 30 або 40 сантиметрів стежка, направо – кілометр, наліво – півтора. Ти йдеш, і тебе вже хитає, тому що висота 4500 метрів, важко дихати, сил немає, але ми піднялися.

В якомусь сенсі: сивина – в бороду, біс – в ребро. У своєму, не дуже поважному, віці ти вирішив стати відеоблогером.

- Я сподіваюся, що колись на зміну телебаченню прийде інтернет, і це все буде офіційно, тоді в мене буде нормальна пенсія. По-перше, це омолоджує, бо зовсім інша аудиторія і зовсім інші смаки. По-друге, це виклик для мене. Я все це назвав «Педан может», тому що в інтернет-середовищі ні я, ні ти, вибач, не круті для ютуб-блогерської тусівки. Вони нас не вважають зірками.

Чи твоя старша донька Лєра дере з тебе лаха, що ти став блогером, чи, навпаки, ти заслужив повагу від неї?

- Я був здивований, але Лєра не тролить мене на цю тему, хоча в дружини і в доньки це за святе – потролити батька.

Зовсім нещодавно у родині Педанів було свято – п'ятнадцять років з дня, коли ви побралися з дружиною.

- Ми так схаменулися в останній момент: «А, у нас п'ятнадцять років!». найкраще, насправді, це пам’ятала Лєра, яка підготувалася: ми прокинулися зранку, а навколо нас літали кульки з нашими родинними фотокартками. Лєра сама знайшла ці фотографії та роздрукувала, і це було дуже-дуже приємно. Ми зібрали наших кумів, дуже тісне сімейне коло, ми самі готували, спілкувалися, пили шампанське і вино. Було дуже душевно і затишно.