«Це настоянка на галюциногенному кактусі!»: Маша Єфросиніна розповіла, як експериментувала з напоєм 70-градусної міцності на відпочинку у Мексиці

"Ти випиваєш трошечки, але стає так тепло і добре"

Поділитися:

Маріє, сьогодні ти ведуча церемонії від журналу «ELLE». Для такого відповідального заходу засмага у тебе відповідна! Ти з родиною відпочивала у Мексиці, от тільки молодшого сина ви залишили вдома. Як відпочили?

- Наші організми – мій, чоловіка та доньки – дуже хотіли спати, тому кілька днів ми просто відсипалися, тому що були дуже втомлені. Ми спали, їли, а потім бігали!

Мексика – екзотична країна. Що тебе вразило найбільше?

- Кожного разу ми виходили з готельного номеру дуже обережно, бо за дверима, наприклад, могла бути ігуана. Напевно, вразило найбільше те, що нам дали скуштувати сушених гусеней. Я їх не їла, а от донька спробувала, бо всі кругом вихваляли цю страву. Ці гусені були з різними додатками: і з пармезаном, і з перцем – це такий делікатес, який пропагує, що, мовляв, не треба їсти курятину чи рибу, і вбивати тварин. Цих гусеней цілі плантації, їх там розводять!

Ти так і не пересилила себе, аби спробувати…

- Та ні! Я боюся!

В Україні ти майже не п’єш алкоголь, а от на відпочинку розслабилася – пила текілу і мескаль. Мескаль – дуже міцна мексиканська настоянка, більше ніж 70 градусів міцності…

- Виявилося, що я сильна жінка! Чи то повітря, чи то здоровий сон, але мескаль «заходив» у мене, як в суху землю!

Кажуть, що мескаль іноді може давати ефект галюцинацій. Що бачила ти?

- Я була на одній церемонії різних видів мескалю. Це настоянка на галюциногенному кактусі! Ти випиваєш трошечки, але стає так тепло і добре. Переді мною лежали гусені, і я думала, що коли я наважуся їх з’їсти, то тоді вже буде час закінчувати з текілою. Але мене так і не взяло!

У вищому навчальному закладі другою мовою, яку ти вивчала, була іспанська. Чи дивувала ти своїх рідних тим, що зможеш вирішити будь-яку проблему на відпочинку іспанською, рідною мовою для мексиканців?

- Нана вивчає іспанську у школі, тому я сказала їй: «Доню, будемо тут практикувати!». Для тих, хто їде до Латинської Америки, є такий лайфхак: вчіть якісь ази іспанської мови, тому що коли мексиканці говорять англійською, ти нічого не розумієш! Мій чоловік, який відмінно володіє англійською, просив мене все одно запитати їх іспанською. Коли я розмовляла з мексиканцями іспанською, пояснювала щось і почувала себе на висоті, вони мені відповідали англійською: «Будь ласка, можна англійською?».  Це було дуже смішно! Коли я під час поїздки знімала відео, постійно просила мене фотографувати, то донька казала мені: «Боже, чи закінчиться колись цей саміт блогерів?!».