«Чоловік думав, що я потонула»: Марічка Падалко прокоментувала свою «найважливішу подію життя цього року» - переплив через Босфор

"Так важко давалися останні п’ятдесят метрів..."

Поділитися:

Марічко, ти з корабля – на бал! Зранку ще пробігла півмарафону, двадцять один кілометр, а як почуваєшся зараз?

- Я тільки про це вперше зараз згадала, коли ти мені це нагадала, тому що коли я вийшла на сцену, то абсолютно про це забула. Мені ще важко було сюди йти, тому що проїхати не можна було. Пробігши напівмарафон, прийшовши пішки додому, потім ще півміста пішки йшла сюди, на церемонію. Так, було не просто, але я настільки люблю і поважаю вчителів. Моя мама вже понад сорок років сама викладає в університеті, я знаю, яка це важка праця. Тому на сцені, окрім радості та гордості, я нічого не відчувала.

В тебе, Марічко, троє дітей, а ви, Сергію, виховуєте одну доньку. Чи обмінюєтеся досвідом, як колеги по роботі?

- В силу своєї професії, я журналіст, я частіше розпитую не стільки Марічку, скільки її чоловіка Єгора в кулуарах парламенту. У Єгора і у Марічки набагато більше досвіду, тому я частіше прислухаюся до них.

Яких порад дають Єгор з Марічкою?

- В них є син Михайло, який захоплюється футболом. Я бачив, як ця дитина перемагає дорослих чоловіків, дорослих конкурентів. Точно можна запозичити і у Марічки, і у Єгора, і те, що я запозичаю, - увагу до схильностей своїх дітей.

Марічко, цього літа ви з чоловіком перепливли Босфор. Є спеціальні всесвітні змагання, де збираються плавці з усього світу, аби здолати цю дистанцію. Ви з Єгором цю дистанцію здолали, як воно?

- Була одна людина з України, яка робила це вдруге, і ми запитали: як воно? Цей чоловік сказав, що це у нього було найсильніше відчуття після народження своїх дітей (він був присутній на пологах), яке він пережив у своєму житті. Я так скоса на нього подивилася, як людина, яка це тричі пережила. Та коли я сама це пережила, коли був ризик для мене не доплисти, не фінішувати, коли мені так важко давалися останні п’ятдесят метрів. І я це зробила! А Єгор сорок хвилин думав, що я потонула, бо я пливла поруч і на фініші не з’явилася. Це був для нас надзвичайний досвід. Я думаю, що це найбільша подія, яка в нашому особистому житті сталася у цьому році.