«Інспектор» Володимир Остапчук забезпечив сина громадянством Канади

Син телеведучого народився за кордоном

Поділитися:

Володимире, хочу привітати тебе з нарожденням сина! Еван Остапчук народився у Канаді, ви з дружиною резиденти цієї країни.  Ти був присутній на пологах. Це вперше в твоєму житті?

-Ні, я був присутній на перших пологах, але на них витримав рівно 4 хвилини. Я такий шоумен, одягнув костюмчик гарненький, взяв фотоапарат, дружина каже: «Йди, будеш фотографувати». Бум –і все, мене виносять. Вдруге було супер, окрім того, що я взяв телефон фотографувати народження сина, і тут виявилося, що заповнена пам'ять. І я не знаю, які фото видаляти.  Уяви ситуацію -  дружина лежить на пологах і робить ось так: «Цю видаляй, ця нехай буде, а цю прогорни!» 

Ти розрізав пуповину?

-Не з першого разу, до речі, з першого разу не потрапив. Лікар зве перерізати пуповину, я питаю: «Де»?  - «Та де завгодно».  Я три рази не попав.

Зараз ти повернувся в Україну сам, дружина з дітьми залишилася в Канаді. Коли збираєшся всю родину перевозити до України? Чи вони вже залишаться там жити?

-Ні-ні, ми всі повернемось у кінці квітня. Дочка , їй 4 з половиною роки, пішла туди до школи. Це дитячий садочок в рамках початкової школи. 

Для неї це було стресом? Англійською вона, напевно, розмовляє, але ж не так, щоб вільно з усіма спілкуватися?

-Вона виглядає, як маленька принцеса, з кудряшками, у суконьках, але зі своїм акцентом вона – найстрашніша дівчинка у групі. 

Чи син буде канадцем? Чи надає Канада тому, хто був там народжений,  право отримати громадянство?

-Ми, як резиденти, якщо б навіть народжували в Україні, згодом дитина все одно могла б отримати канадське громадянство.

Тобто,  перетинати кордон ви будете різними чергами? Ти - в українську, а син - у чергу для іноземців?

-Перші кілька років Еван буде перетинати кордон ближче до маминих грудей. Тому тут громадянство неважливе. 

Коли ви плануєте таку велику подорож, Евану буде усього півтора місяці.

Ти, як досвідчена мама, яка подорожує, знаєш, що немає нічого кращого, як подорожувати з маленькими дітьми: тебе всюди пропускають, всюди сюсюкають з твоїм малюком. Якщо треба, починаєш трусити його, щоб він заплакав і ти швидко пройшов усі кордони. 

Ліжечко, візочок ванночка, підгузки – все це буде у двох комплектах? У Канаді та Україні?

-У нас за останній місяць з’явилося двоє чи троє друзів, ми починаємо діалог таким чином: «Ось як ми поїдемо, можна вам залишимо щось?» І м вже приблизно розуміємо, кому ми там порозпихаємо всі дитячі речі.